Administracions

argentona

L'Ajuntament no podrà fer de cop els projectes pendents al Cros

Estudia preguntar als veïns del barri quines reformes volen prioritzar

El fet que el consistori no es pugui endeutar més condiciona les actuacions previstes en el pla de barris que desenvolupa a la zona des del 2007

Urbanitzar carrers i rehabilitar places són tasques encara pendents

La llei del govern de Zapatero que no permet als ajuntaments endeutar-se més d'un 75% podria passar factura al pla de barris que s'està duent a terme des del 2007 al barri del Cros d'Argentona. I és que, de cara a l'any vinent, el consistori argentoní només disposa de 600.000 euros per destinar al Cros, quan el cost dels projectes a fer arriba al milió d'euros. A causa d'això, la regidora de Participació, Assumpta Boba (TxA), considera que “s'hauran de prioritzar les actuacions a fer”.

El gran maldecap del consistori, però, és decidir quines iniciatives es descarten i quines no. Per això, el govern municipal està estudiant la possibilitat de preguntar-ho als veïns de la zona, de manera que siguin ells els que, mitjançant una votació popular, prioritzin les actuacions que de cara a l'any que ve s'hauran de fer al barri. “Encara no hi ha res decidit, però aquesta és una possibilitat”, va dir Boba, que va situar la celebració de la hipotètica votació de cara a la primavera. La regidora, però, lamenta que “per culpa d'aquesta llei de l'Estat no es puguin fer les actuacions a la vegada”.

En aquest sentit, Assumpta Boba va pronosticar: “Ateses les circumstàncies, segurament s'haurà de demanar poder prorrogar un any més –fins al 2012– el pla de barris del Cros”.

Pel que fa a les intervencions que s'haurien de dur a terme l'any que ve, s'hi inclouen la rehabilitació i impermeabilització dels espais lliures que hi ha entre els blocs de pisos, el clavegueram del carrer Joan Vilanova, la remodelació de la plaça Sant Miquel del Cros, i la urbanització i supressió de les barreres arquitectòniques dels carrers Argentona i Joan Vilanova.

Algunes de les actuacions que ja s'han fet al Cros dins del pla de barris són la recuperació de la plaça Pau Picasso, el pas de vianants des de la plaça Blas Infante fins a la gasolinera, canvis en el mobiliari urbà i la delimitació d'àrees per instal·lar-hi contenidors.

Pel que fa a la Generalitat, que paga el 50% de l'import de tot el pla, ahir no es va localitzar cap responsable per saber la seva posició respecte a aquest tema. En total, el pla de barris del Cros, des del 2007 fins al 2011, té un pressupost de prop d'1,6 milions. La resta de l'import, l'ha de pagar l'Ajuntament d'Argentona.

Iniciatives socials

El pla de barris del Cros també inclou actuacions en l'àmbit social. Una de les que entraran en vigor el 2011 serà un “dispositiu d'inserció laboral”. L'objectiu d'aquesta eina, concedida pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), és donar formació a determinats col·lectius –en aquest cas, a dones o joves entre 16 i 21 anys– per orientar-los cap a una feina. Una de les particularitats d'aquest curs serà l'anomenat “tastet d'oficis”, que permetrà als alumnes copsar de primera mà diverses feines per poder decantar-se per una d'aquestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.