Administracions

PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

Palau-solità estrena el consistori reformat i la zona de vianants al Centre

Les obres a l'ajuntament han eliminat les barreres arquitectòniques i han renovat les instal·lacions

Als carrers adjacents es vol consolidar una zona de comerç i serveis

L'edifici de la casa consistorial de Palau-solità recuperarà l'activitat un cop acabades les festes de Nadal. Després d'un any llarg d'obres, amb dues fases encadenades, ara només resta tornar-hi a traslladar l'oficina d'atenció al ciutadà –ara s'hi accedirà per l'entrada posterior–, l'arxiu i la zona de treball dels grups municipals. Durant aquests mesos, totes les dependències –fins i tot les d'alcaldia– han continuat prestant servei en mòduls provisionals a la plaça de la Vila.

La reforma va començar el 2009, amb 200.000 euros del FEIL per reparar la coberta i reforçar l'estructura. L'any passat, amb 489.000 euros més del FEOSL, es van eliminar les barreres arquitectòniques –amb un ascensor i un accés adaptat a la sala de plens– i han canviat les instal·lacions elèctriques i la climatització. De passada, però, també han renovat els escons dels edils a la sala de plens i s'han redistribuït espais.

En els últims mesos també s'ha enllestit la conversió dels vials adjacents –el camí Reial i els carrers Anselm Clavé i Estació– en una zona de vianants, una obra que ha costat 1,15 milions subvencionats amb fons europeus i d'altres administracions. L'alcaldessa, Mercè Pla, explica que la reforma del consistori i de l'edifici de serveis socials, sumada a la zona de vianants i la presència d'altres equipaments, com ara el teatre de la vila i la sala polivalent, pretén concentrar-hi el comerç i consolidar un centre urbà en una població relativament dispersa.

La prefectura, aviat

A la primavera, Pla avança que també hauran acabat les obres de la nova prefectura de la policia local i el jutjat de pau, una altra actuació que permetrà eradicar els mòduls provisionals que ara ocupen els agents al carrer Folch i Torres.

LA XIFRA

1,84
milions
ha costat convertir en zona de vianants els carrers adjacents a l'ajuntament i reformar la casa consistorial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.