Administracions

Montgat

El cànon de l'escola d'elit salva els comptes municipals

injecció L'Ajuntament ha cobrat un milió d'euros per l'arribada del centre educatiu i descarta ara fer el pla de sanejament econòmic que havia previst construcció Les obres de l'espai podrien començar aviat

La seva arribada s'espera que aporti prestigi i activitat econòmica a la vila. Però, abans que s'hagi construït i estrenat, el primer que sí que deixarà la futura escola d'elit que s'ha d'instal·lar a Montgat és un salvavides per a la caixa municipal. I és que l'Ajuntament ha cobrat recentment un milió d'euros en concepte del cànon que permetrà que el grup d'escoles Sas situï en una parcel·la del Pla de Montgat un centre que, sota el nom de Hamelin 2, oferirà servei des de llar d'infants fins a batxillerat. Aquesta aportació econòmica arriba tot just quan l'Ajuntament montgatí acaba de tancar els comptes del 2009, que han deixat un dèficit de 975.000 euros, provocat en la seva majoria “pel pressupost d'inversions i no pas per l'ordinari”, tal com assegura el regidor d'Hisenda, Joaquim Navarro (PSC).

Vingui d'on vingui, el cert és que aquest nivell d'endeutament feia necessària una injecció econòmica a la caixa municipal, en forma d'ingrés extraordinari o de préstec bancari, com reconeix Navarro. “Si haguéssim hagut de demanar un crèdit, hauríem d'haver elaborat abans un pla de sanejament per als propers anys. Ara, amb el milió que ha deixat l'escola, ja no caldrà”, afegeix el polític socialista abans de vaticinar que quan es tanquin els comptes de l'any passat, es mantindrà “l'equilibri pressupostari actual, sense grans deutes” més enllà d'uns 380.000 euros en concepte d'interessos bancaris.

Primeres obres, en breu

L'abonament d'aquest milió d'euros del grup Sas no serà el darrer per a l'Ajuntament. Segons el conveni que regula la implantació del centre, d'aquí a cinc anys haurà de pagar un altre milió, i d'aquí a quinze, un cànon anual de 200.000 euros.

Pel que fa a la construcció del centre, fonts de Sas han confirmat a aquest diari la seva voluntat de demanar la llicència de construcció al més aviat possible, perquè els primers treballs d'obra es puguin iniciar en el primer trimestre d'enguany. Les mateixes fonts van afegir que, així, una part de l'escola podria entrar en funcionament el curs 2012/13. Segons l'avantprojecte del centre, es preveu una capacitat per a 1.762 alumnes de 0 a 18 anys. A banda de l'edifici escolar, hi haurà piscina i pistes esportives, entre d'altres.

LA FRASE

L'arribada de l'escola no ha estat cap regal caigut del cel, sinó el fruit d'un treball d'anys
Joaquim Navarro
regidor d'hisenda
2
milions d'euros
ha de cobrar l'Ajuntament pel cànon inicial de l'escola. Ja n'ha cobrat un, d'aquí a 5 anys, l'altre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.