Administracions

lleida

Moció a favor de vetar els immigrants incívics

El ple de l'Ajuntament de Lleida va aprovar ahir amb un ampli suport una moció del PP per demanar al govern de l'Estat que denegui els permisos de residència per arrelament i els expedients de reagrupament familiar als immigrants incívics. La moció insta el govern central, en el desenvolupament del reglament de la llei d'estrangeria, que sol·liciti un informe municipal vinculant en el qual consti si l'immigrant ha vulnerat les ordenances de civisme i convivència, i que si té infraccions se li denegui el reagrupament o el permís per arrelament.

El PSC, amb majoria absoluta, CiU i PP van donar suport a la moció, mentre que ERC i ICV s'hi van oposar.

La moció aprovada a Lleida se suma a les de Badalona, l'Hospitalet de Llobregat i Salt, mentre que, per ara, ha estat rebutjada a Barcelona, Girona, Igualada o Terrassa. El plenari de Molins de Rei, celebrat dijous, també va rebutjar la moció i ara s'espera la votació de la moció a Tarragona i Reus, on podria tirar endavant. PSC i CiU no han mantingut una mateixa línia política i cada alcalde o grup municipal ha votat de manera diferent segons el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.