Administracions

montgat

L'expropiació d'un terreny acapara la inversió pel 2011

L'Ajuntament ha de compensar el propietari d'una parcel·la amb 750.000 euros, que espera obtenir venent-se un solar del pla de Montgat

Preveu un pressupost un 1% superior al del 2010

Un nou cas de litigi amb el propietari d'uns terrenys de Montgat ha tornat a fer trontollar la caixa municipal, fins al punt d'haver condicionat el pressupost per aquest any, ja que acapara gairebé tota la inversió prevista. Es tracta de la parcel·la que ocupa el camp de futbol que fa servir l'escola Mireia. Fa uns anys, el seu propietari va demanar a l'Ajuntament que expropiés l'espai, perquè es considerava agreujat per una modificació urbanística que es va fer el 1976 i que va convertir el terreny en zona verda, tot i estar qualificat fins llavors com a zona urbana edificable. Conscient que la llei obliga a compensar devaluacions com aquesta, el propietari va exigir cobrar 7 milions, però un jurat d'expropiació va dictar fa uns mesos un preu just de 757.000 euros que l'Ajuntament no va poder abonar perquè no disposava de recursos. Amb tot, i d'acord amb la llei, el consistori ha hagut de reservar una partida per a aquest concepte en el pressupost d'aquest any.

Així, en el capítol d'inversions reals només s'inclou el cost d'aquesta expropiació i uns 20.000 euros més que es destinaran a renovar alguns equips informàtics municipals. A banda d'acaparar les inversions, el litigi també ha dut el consistori a reservar uns 150.000 euros per als interessos generats si triga tot aquest any a abonar el preu just. Com que l'Ajuntament no espera cap ingrés extraordinari i no podrà demanar préstecs fins que no tanqui l'exercici de l'any passat, l'equip de govern (el PSC, ERC i ICV-EUiA) confia que els diners per a aquesta despesa s'obtindran amb la venda d'uns terrenys del pla de Montgat. Els terrenys estan situats davant la guarderia, es destinaran a construir pisos públics i estan valorats en 2 milions, els quals s'han incorporat en un dels capítols d'ingressos. Això explica que el balanç econòmic pel 2011 no disminueixi, sinó que creixi un 1,13% respecte al de l'any passat, i arribi als 9.419.000 euros.

Més despesa social

A part d'aquest cas, el balanç preveu un augment de la despesa social de 76.000 euros –fins a arribar als 550.000–, mentre que la resta de despeses no varien gaire, excepte la de personal, que es retalla un 5% –uns 162.000 euros– per decret estatal.

A l'hora de valorar el pressupost, l'alcalde, Jordi Ràmia (PSC), va defensar que és “auster i rigorós”. Pel que fa a l'oposició, CiU hi va votar en contra perquè considera que el govern local “no ha fet prou” per obtenir més ingressos dels pressupostats i evitar aquesta expropiació, un extrem que Ràmia va negar. “Es tracta d'una hipoteca per a l'economia municipal”, va dir el portaveu convergent, Pere Senserrich, abans que l'únic regidor del PP, Ismael González, s'abstingués tot i veure amb bons ulls l'austeritat dels comptes.

LA XIFRA

9,4
milions
és el pressupost de l'Ajuntament montgatí per aquest any. És 105.000 euros superior al del 2010.

LA FRASE

És un pressupost auster i rigorós, en la línia dels darrers anys, marcats per la crisi i la despesa social
Jordi Ràmia
alcalde de montgat (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.