Administracions

mollerussa

El nou govern local treballa ara en aconseguir un nou crèdit

El deute a proveïdors s'eleva a 6,2 milions d'euros i CiU i ERC acusen al govern anterior d'haver gastat més del que podia

La negativa de CiU i ERC ha donat llum verda a un crèdit de 4,2 milions d'euros va provocar la caiguda del govern en minoria del PSC el novembre passat. Ara, el nou govern de CiU i ERC està treballant amb entitats bancàries de Mollerussa en la consecució d'un nou crèdit, la quantitat del qual s'haurà de definir quan s'enllesteixi l'auditoria de les finances municipals que hi ha en marxa. De moment, l'alcalde Marc Solsona ha avançat que algunes xifres són pitjors de les que va anunciar l'alcaldessa anterior Teresa Ginestà. Segons Solsona, el deute als proveïdors és de 6,2 milions d'euros, 3 milions més dels que l'anterior equip de govern xifrava aquest novembre. “Si les seves xifres eren certes, això vol dir que durant el 2010 van gastar més del doble del que podien gastar”.

Com ja van anunciar els socis del nou govern en el moment de prendre les regnes de l'Ajuntament, si la solució passa per demanar un nou crèdit, es farà, “però primer hem d'auditar els comptes per saber exactament la situació financera del consistori i per generar confiança a les entitats financers i als proveïdors”, explica Solsona. “Nosaltres no ens vam oposar al crèdit que proposava l'anterior equip de govern, el que passa és que no podíem donar el nostre vistiplau si no se'ns explicaven amb detall els motius i per això vam proposar crear una comissió amb els tres grups per revisar la situació i emprendre les accions financeres que fossin necessàries, inclosa el crèdit”.

Encara hi ha temps

El nou govern nega que el crèdit fos tan urgent com el va presentar al novembre l'anterior alcaldessa. Llavors es va dir que calia formalitzar-lo abans del 2010 perquè el govern de l'Estat tancava l'aixeta a nous crèdits de ls ajuntaments durant el 2011. El nou govern, però, aclareix que l'aixeta està tancada per a nous endeutaments destinats a inversions, però no pas els destinats a despesa corrent i pagament de proveïdors, com és el cas. “Es perfectament possible demanar-lo ara i de fet estem parlant amb entitats financeres, i ens hem trobat amb la sorpresa que l'anterior govern, amb tanta pressa que semblava tenir, resulta que no tenia negociat el crèdit de 4,2 milions amb cap entitat financera”.

Segons Solsona, la decisió, si cal, no es deixarà per al pròxim mandat i es podria prendre a l'abril si l'auditoria s'enllesteix a temps i les conclusions recomanen fer aquest pas.

Paral·lelament, el nou govern assegura haver pagat a més de 200 proveïdors i estar renegociant amb els deutors la forma de fer possibles els pagaments pendents sense que generin interessos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.