Administracions

Xàbia unifica els criteris d'urbanització

L'objectiu és fer partícip a la ciutadania i consensuar les directrius que determinaran la imatge urbana del municipi

L'Ajuntament de Xàbia està preparant una nova ordenança municipal que regula i unifica els criteris d'urbanització que regeixen en el municipi. L'objectiu és “fer partícip a la ciutadania per a consensuar les directrius que determinaran, a més dels aspectes tècnics, la imatge urbana del municipi”, segons ha explicat la regidora d'Urbanisme, Pepa Chorro. L'esborrany s'ha facilitat als grups municipals i s'ha publicat en la web de l'ajuntament perquè els interessats puguen consultar-lo i aportar els suggeriments que estimen oportuns.

La nova ordenança pretén centralitzar en un mateix document totes les pautes generals i específiques que han de ser tingudes en compte en la redacció, execució, i en la recepció de projectes i obres d'urbanització, ajustant-se sempre a la legislació vigent i garantint l'adequada qualitat de les infraestructures i serveis de l'àrea d'actuació. D'aquesta manera, s'intenta aconseguir una homogeneïtat en la imatge i en els criteris, convertint-se així en un instrument de gran utilitat per als tècnics de l'Ajuntament i els professionals.

Dividit en diversos capítols, la proposta de reglament recull la legislació que s'aplica en el municipi i tots els aspectes a tenir en compte en les obres d'urbanització, en les vies i espais públics municipals, en la xarxa de proveïment d'aigua, reg i hidrants, i en la de sanejament i pluvials. Així mateix, contempla les característiques de les instal·lacions de subministrament elèctric, enllumenat públic, gas, telefonia i telecomunicacions així com les obres de jardineria i les condicions específiques per a la coordinació de serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.