Administracions

TERRES DE L'EBRE

El govern fa la primera reunió a l'Ebre i encara no té delegat d'Agricultura

El conseller Pelegrí no ha acceptat de moment el candidat proposat, Pere Vidal

El delegat del govern assumeix temporalment les competències

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, va presidir ahir la primera reunió del consell de direcció de l'administració territorial a l'Ebre. Una trobada que arriba després dels 100 primers dies de govern de CiU i quan les Terres de l'Ebre encara no tenen director dels serveis territorials d'Agricultura i Medi Natural. De fet, el nomenament del responsable d'Agricultura, el d'Esports i l'Institut Català de la Dona són els únics càrrecs que falten nomenar a l'Ebre. “L'administració és complicada i lenta i hem anat més lents del que jo voldria, però al final el que compta és que s'elegeixi la persona correcta”, va limitar-se a dir Pallarès. El delegat del govern a l'Ebre no va pronunciar ahir cap nom com a possible candidat, però en anteriors ocasions ha apostat per l'ampostí Pere Vidal. Una proposta de candidat que fa mesos és a la taula del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, però que encara no ha acceptat. Les divergències entre CDC i UDC fan retardar aquest nomenament, ja des d'Unió no es veu amb bons ulls la proposta de Vidal. “Potser la persona que es proposa no acaba d'encaixar amb el conseller”, va manifestar Pallarès, que sosté que els serveis territorials d'Agricultura i Medi Ambient són molt potents a l'Ebre. És per això que mentre no hi hagi un nomenament Pallarès assumeix les competències d'Agricultura i Medi Natural.

D'altra banda, el delegat del govern a les Terres de l'Ebre i els directors de serveis territorials van fer un repàs de diferents temes com ara la retallada als centres sanitaris o la problemàtica dels alumnes que s'han quedat sense plaça a l'institut Joaquim Bau de Tortosa i els de Sant Jaume d'Enveja, que no tindrà l'institut escola. També es va anunciar que en breu s'inaugurarà la unitat de salut laboral al CAP Baix Ebre.

LA FRASE

És evident que hi haurà director dels serveis territorials d'Agricultura. Espero que sigui aviat
Xavier Pallarès
DELEGAT DEL GOVERN A LES TERRES DE L'EBRE

Joan Juan, al capdavant de Justícia

Els serveis territorials de Justícia a les Terres de l'Ebre sí que tenen un responsable tot i que en principi s'havia estudiat la possibilitat que Pallarès assumís aquestes competències. Joan Juan Aixà, regidor a l'Ajuntament de l'Ampolla i cap dels serveis territorials de Jocs i Espectacles a les Terres de l'Ebre, ha estat nomenat director dels serveis territorials de Justícia, en substitució de Federico Diego.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.