Administracions

BARBERÀ DEL VALLÈS

El PSC cedeix a CiU una de les quatre àrees de gestió, a més de tres regidories

Els socialistes dirigiran Serveis Territorials, Serveis Generals i Participació

CiU durà Serveis Personals, les carteres de Cultura, Comerç i Salut, i el programa de patrimoni

L'alcaldessa de Barberà, Ana del Frago, ha confiat a CiU la gestió de la tinència d'alcaldia de Serveis Personals, de la qual s'encarregarà Teresa Colomer –amb les carteres delegades de Cultura i Festes–; a més, el regidor portaveu de la federació nacionalista, Pere Ramon, serà el regidor delegat de Comerç, Turisme i Mercats, de Salut i Consum, i del programa especial de patrimoni històric i arquitectònic.

Els socialistes, per la seva banda, conservaran les àrees de Serveis Territorials –encapçalada per Antonio Báez–, Serveis Generals –Xavier Garcés– i Ciutadania i Participació –Elvira Maza–. Del Frago ha destacat que, tot i que es mantenen les quatre àrees de gestió, “s'ha reduït l'estructura organitzativa”, i va posar com a exemples la conversió del patronat municipal d'esports en una regidoria més –que durà Ignacio Navarro– i la desaparició de tres de les antigues carteres –Joventut, Gent Gran i Participació–, que s'han integrat en altres regidories com a programes.

Sobre aquesta premissa d'austeritat, no hi ha cap increment de dedicació i la massa salarial del nou govern municipal, sumada a la de la resta de càrrecs electes, se situarà en el 60% del que recomanen la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. L'alcaldessa ha anunciat que el 40% restant el destinaran al pressupost de polítiques públiques.

En la línia de l'anterior mandat, el consistori continuarà funcionant sense la contractació de cap càrrec de confiança política o assessors nomenats sense concurs públic. També volen continuar reduint l'estructura de les empreses públiques municipals, amb criteris d'eficàcia i eficiència.

LA XIFRA

0
alts càrrecs de confiança
hi ha en el nou organigrama. En el mandat anterior ja no n'hi havia, a diferència d'altres administracions.

Participació i tres comissions especials

“Volem crear nous espais de participació per canalitzar expressions populars” com ara les reivindicacions dels “indignats”, subratlla l'alcaldessa. També es volen constituir noves comissions especials. La primera, permanent, vetllarà per la transparència en la contractació d'obres, materials i serveis. Les altres, per la revisió del pla urbanístic i per modernitzar l'administració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.