Administracions

cabrils

L'oposició retreu que el govern no rebaixi ara el 15% del sou dels regidors

El tinent d'alcalde Alfred Serrano (VIC) assegura que hi votarà a favor si es presenta una moció per retallar les retribucions de tots els edils

Mateix discurs, diferents protagonistes. Si l'any passat eren els membres del VIC i CiU que reclamaven als regidors de l'aleshores govern (el PSC, ICV-EUiA, ERC i GPC), que s'abaixessin el sou un 15% per donar exemple en temps de crisi, ara el discurs se'ls ha girat en contra perquè han estat les formacions d'esquerra, ara a l'oposició, les que han lamentat les percepcions salarials del nou govern, aprovades ahir.

“Lamento que mantinguin els sous, perquè hauria estat un bon moment per rebaixar-los tal com predicaven”, va apuntar la representant d'ICV-EUiA, Mercè Fernàndez. Els membres de govern van al·legar que augmenten la dedicació. “El sou de l'alcaldessa ja es rebaixa perquè percebré el mateix que l'anterior alcalde i m'hi dedicaré deu hores més a la setmana”, va contestar-li la màxima representant del govern, Lina Morales. En el mateix sentit es va expressar el tercer tinent d'alcalde, Alfred Serrano (VIC), que va assegurar que molts regidors de govern cobraran tan sols per assistències i que, en aquests casos, el consistori s'estalviarà uns 3.600 euros anuals per edils en concepte d'aportacions a la Seguretat Social. Tot i això, Serrano va instar Fernández a proposar una moció per a la rebaixa dels sous –de govern i oposició–. “Si ho fan hi votaré a favor”, va dir ahir Serrano. Les retribucions aprovades ahir preveuen un sou de 2.452 euros en catorze pagues per a l'alcaldessa i un sou de 736,47 euros per als regidors de govern que s'hi dediquin de manera parcial vint hores. Els que no tinguin sou, cobraran per assistència a raó de 183 euros per ple, 335 per junta de govern local i 61 per comissió informativa.

D'altra banda, el ple va aprovar ahir la periodicitat del ple, que continuarà sent bimensual. Tot i això, Morales no descartava ahir augmentar en el futur el ritme de les sessions i celebrar-ne una cada mes, tal com passava en el darrer govern de CiU, el 2007.

LA FRASE

Ara seria un bon moment per aplicar la rebaixa del 15% que tant van reclamar des de l'oposició
Mercè Fernàndez
Regidora d'ICV-EUiA

LA FRASE

Ara cobraré el mateix per 40 hores que l'anterior alcalde per treballar-ne només 30
Lina Morales
alcaldessa de cabrils


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.