Administracions

sant pol de mar

L'Ajuntament mantindrà el català en documents oficials

Una sentència del TSJC l'obliga a canviar la redacció del reglament intern on hi diu “tota la documentació municipal serà redactada en català”

Hi afegirà “preferentment en català”

L'Ajuntament de Sant Pol va rebre fa pocs dies una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'obliga a anul·lar la redacció d'un dels punts del reglament intern. En concret, la sentència considera que la frase “tota la documentació municipal serà redactada en català” exclou l'ús del castellà, també llengua oficial. El tribunal dóna així la raó a una demanda presentada el 2009 per l'exregidor del grup de no adscrits Enrique Abad i per l'entitat Convivència Cívica Catalana. Des del consistori, l'alcaldessa, Montserrat Garrido (CiU), va assegurar ahir que no presentarien cap recurs de cassació al Tribunal Suprem i que acatarien la sentència. “Si es tracta d'anul·lar una redacció i de fer-ne una altra d'acord amb el que diu el Tribunal, ho farem sense problemes”, va precisar. Garrido va avançar que la nova redacció del controvertit punt serà: “Tota la documentació municipal serà redactada preferentment en català”. L'alcaldessa va explicar que el reglament intern també recull que qualsevol persona que s'adreci al consistori en demanda d'alguna documentació té el dret a escollir la llengua en què vol rebre-la. “Mai no ens hem negat a facilitar documents públics en castellà, una pràctica que ja era un fet habitual fins i tot entre alguns exregidors, com en el cas del senyor Abad”, va precisar Garrido. En qualsevol cas, la cap del govern local entén que aquesta modificació no ha d'afectar “per res” el funcionament diari de l'Ajuntament. “La nostra llengua vehicular és el català i la continuarem fent servir”, va dir. L'alcaldessa també va recordar que el consistori està pendent d'una altra sentència arran d'una denúncia presentada pel mateix Abad perquè no hi ha la bandera espanyola al costat de la senyera i de la de Sant Pol al balcó de l'ajuntament. “Quan arribi veurem què hem de fer”, hi va afegir.

LA FRASE

Mai no ens hem negat a facilitar documentació en castellà, però la nostra llengua és el català
Montserrat Garrido (CiU)
ALCALDESSA DE SANT POL

“Era anticonstitucional”

Enrique Abad es va mostrar “molt satisfet” amb la sentència dictada pel TSJC contra la redacció del reglament intern de l'Ajuntament de Sant Pol. “Jo vaig entendre des del primer moment que es tractava d'una posició excloent i anticonstitucional respecte al castellà, perquè és tan llengua oficial com el català a Catalunya”, va precisar. La seva demanda, segons explica, ja va tenir un primer resultat l'any passat quan el Tribunal va dictar una interlocutòria en el mateix sentit, fet que va aprofitar, afirma, “perquè se'm facilités la documentació com a regidor en castellà, i ho vaig aconseguir”. Per Abad, “no ens podem deixar endur pels sentiments, ni per la simbologia, sinó que estem obligats a acatar les lleis, i en aquest cas són ben clares”. Abad recorda que la seva demanda li va comportar “una campanya de desprestigi i assetjament per part d'uns quants extremistes del poble” i que encara està pendent d'un judici en aquest sentit contra ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.