Administracions

sant andreu de llavaneres

Prohibeixen als particulars enregistrar imatges dels plens

El govern defensa aquesta mesura “per evitar difamacions i manipulacions” que assegura que en fan algunes persones

També es vol “preservar” el dret a la imatge i la protecció de dades

Un ple tens, caldejat i acabat abans d'hora és el que es va viure dilluns al vespre a Sant Andreu de Llavaneres. I és que un dels punts de l'ordre del dia que més va escalfar els ànims va ser el relacionat amb alguns canvis en el reglament orgànic municipal (ROM). En aquest àmbit, el govern municipal, CiU i PP, va tirar endavant la prohibició als particulars de l'enregistrament d'imatges en els plens municipals. El govern va defensar aquesta mesura “per evitar difamacions i manipulacions”, que, segons l'executiu, fan algunes persones i per “preservar” el dret a la imatge i la protecció de dades. “Aquesta mesura només pretén ser un filtre per evitar les difamacions i manipulacions que apareixen a segons quines xarxes socials”, va defensar l'alcalde del municipi, Bernat Graupera (CiU). L'alcalde, però, va afirmar que els mitjans de comunicació podran continuar enregistrant les imatges necessàries a les sessions plenàries perquè “el govern és el màxim interessat a fer difusió de les notícies que passen al ple”.

Dins d'aquest mateix punt també es va modificar el nombre de precs i preguntes que els grups de l'oposició poden fer en les sessions plenàries, reduint-les fins a un màxim de deu per grup.

Tota l'oposició va criticar la mesura i hi va votar en contra. “Vostè no té per què prohibir que es gravin imatges”, va manifestar el republicà Nani Mora, que va afegir que “aquestes mesures fan que els regidors i el poble no estiguin ben representats”. Joan Rubal (GLL) va recordar al govern que “el dret a la informació està per sobre del de la imatge” i va qualificar la mesura de “censura al més pur estil de Franco”. La socialista Carmen Bastida va expressar que “amb aquestes modificacions encara posen més límits als regidors i a la participació ciutadana”, i el portaveu de SOS, Josep Ruiz, ho va qualificar d'“aberració”.

La discussió d'aquest i altres punts del ple va comportar constants interrupcions dels assistents a l'acte, els quals no estaven d'acord en la manera com s'estava desenvolupant el debat, i això va fer que finalment l'alcalde decidís suspendre la sessió.

Els pressupostos i el CAP

A falta de debatre l'últim punt de l'ordre del dia a causa de la suspensió del ple abans d'hora, la sessió també va servir per debatre el pressupost municipal per al 2011. Com a inversió més destacada hi ha la partida de gairebé 400.000 euros que es destinarà a la construcció del futur centre logístic, a la nova zona industrial. Tal com va explicar el regidor d'Hisenda, Carlos Bartomeu (PP), “la resta de la inversió figura per via de modificació de crèdits, ja que s'han modificat els pressupostos i finançaments de la passera i endegament de la riera, dins del PUOSC, els quals es transferiran al centre logístic”. Per la seva banda, tots els grups de l'oposició van votar en contra dels números municipals. Paral·lelament, el ple va aprovar una moció en què s'insta el govern de la Generalitat a fer marxa enrere en la decisió de suprimir el servei d'atenció continuada en el CAP de Llavaneres, que donava servei a Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.