Administracions

PERE VILA

ALCALDE DE LES PRESES (CIU)

“La variant ha de portar beneficis”

Aposta per una variant que tregui el trànsit del poble i que aporti beneficis als comerços

El curs s'inicia al centre cultural

Ve del sector de la banca i, en el seu primer intent per ser alcalde, ho ha aconseguit sota les sigles de CiU. Ha pres l'alcaldia al PSC, partit que ha presidit el consistori durant quasi tots els mandats de l'etapa democràtica actual. Té pel davant el difícil repte d'aconseguir que es faci la variant que acaba a Bracons i d'inaugurar la nova escola.

Com valora aquestes primeres setmanes a l'alcaldia?

Molt positivament. Han estat unes setmanes d'anar-me situant ja que vinc de treballar en el sector de la banca i l'administració pública té una gestió i una dinàmica diferents. Les Preses és un municipi dinàmic i això vol dir que han estat unes primeres setmanes de relacions amb molts veïns i veïnes, de molts contactes amb diferents ens públics i institucions, entitats del poble, personal de l'Ajuntament.. i per tant són dies molt intensos, de molta feina i de conèixer molta gent, però en general hi ha una predisposició molt bona i estic molt satisfet d'aquest inici.

Com ha trobat l'Ajuntament?

M'he trobat amb un Ajuntament en què es treballa molt i es fa una bona gestió. A les Preses, actualment, hi ha dos temes molt importants sobre la taula i que s'han de seguir treballant pels interessos del poble com són la variant i l'escola. Després de molts anys, aquest setembre el municipi estrena nou curs escolar al centre cultural. Se n'ha condicionat tota la planta de dalt amb noves aules i equipaments per oferir un servei educatiu de qualitat mentre s'està construint l'escola de la Bòbila i, per tant, hem de procurar que es segueixin els terminis previstos i oferir als nens i nenes del municipi un bon centre escolar. Per altra banda, el poble necessita una variant i treballem per aconseguir desencallar aquesta reivindicació històrica que tant ens preocupa als veïns i veïnes.

Hi ha novetats amb la variant?

Estem treballant amb contactes del Departament de Territori i Mobilitat per agilitzar el tema. Encara no tenim cap novetat, però hi estem molt a sobre, perquè la variant és prioritària per a les Preses.

Que CiU governi la Generalitat i l'altre Ajuntament implicat, el de la Vall d'en Bas, ha de facilitar i accelerar el tema?

Les relacions amb el govern i la Vall d'en Bas són molt positives i hi ha molt bona entesa. Volem treballar en equip per aconseguir que es faci una bona variant per a tots procurant en tot moment que sigui funcional i cuidant el territori.

S'ha de fer per sota o per sobre de la plana de les Preses?

Lluitarem perquè l'opció que el Departament decideixi no tingui un impacte ambiental molt gran, que faci la funció de variant i descongestioni tot el trànsit, però tenim molt clar que cal treballar perquè a la vegada aquesta variant aporti beneficis als comerços i empreses del municipi i no al contrari.

I l'escola. Quan s'obrirà?
Amb els tècnics de l'Ajuntament i els responsables de l'obra i del departament de la Generalitat, fem un seguiment constant d'aquesta obra per tal que es compleixin els terminis d'entrega i poder iniciar les classes el curs 2012/2013.

En què més treballen?

Hem treballat per apropar molt més l'Ajuntament als veïns i veïnes: s'ha ampliat l'horari d'atenció al públic i hem reduït notablement els preus de l'entrada i els abonaments d'accés a la piscina municipal per als veïns i veïnes. A més a més, mantenim contactes amb la Generalitat per molts temes: l'ordenació viària i del trànsit del nucli urbà, les obres de sanejament del carrer Bellaire, la compra dels baixos al costat del nou ambulatori per a la possible instal·lació d'un centre de dia, el desenvolupament de la normativa que ha de desencallar l'adjudicació dels pisos de lloguer, els pisos de lloguer amb opció de compra per a joves i gent gran i la instal·lació de desfibril·ladors fixos al centre cultural i al local de Bosc de Tosca.

Com valora la tasca de l'oposició?

En principi, fins ara hi ha una entesa positiva per col·laborar amb nosaltres. Desitjo que segueixi sent així per seguir treballant pels interessos del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.