Administracions

maresme

Arenys de Munt vol que els veïns participin en les ordenances i el pressupost

L'Ajuntament ja havia fet consultes fa uns anys per saber quines inversions calia prioritzar, però amb la davallada de recursos s'havien deixat de fer

Proposar canvis en les ordenances i dir la seva sobre les finances municipals no ha de ser tan complicat per als ciutadans. Això és el que pretén l'Ajuntament d'Arenys de Munt, que ha engegat un procés perquè els veïns participin en l'elaboració de les ordenances i, un cop estiguin aprovades, també facin propostes per definir com encarar el pressupost de l'any vinent. L'alcalde i regidor d'Hisenda, Josep Manel Ximenis (CUP), considera important que la gent s'adoni que pot participar de les decisions polítiques.

Abans del 20 de setembre, els veïns que s'hagin registrat i ja disposin de la documentació podran presentar els seus informes que avalin i justifiquin econòmicament els canvis que ells suggereixen en les ordenances. Les propostes es presentaran en assemblea i s'hauran de votar per poder portar en el ple del dia 17 de novembre. En una segona fase, i un cop coneguts els ingressos de què disposa l'Ajuntament, serà el moment de definir el pressupost, també amb les aportacions veïnals. Aquesta no és la primera vegada que a Arenys de Munt els veïns opinen sobre el pressupost. La diferència, però, és que les consultes que s'havien fet uns anys enrere eren sobre les partides d'inversions en les quals els veïns prioritzaven a què s'havien de destinar els diners. Això, tal com explica el regidor de Participació de l'anterior mandat, Alfons Molons, es va deixar de fer per la manca de recursos amb la davallada d'ingressos a les arques municipals. Els qui aportin propostes en l'elaboració del pressupost tindran de marge fins al 20 d'octubre per entregar els seus treballs, ja que la intenció és poder presentar en el ple les previsions de l'exercici pel 2011 el dia 15 de desembre.

LA DATA

20.9.2011
És la data límit per presentar els informes en què els veïns argumenten els seus canvis en les ordenances.

Nou crèdit per pagar factures als proveïdors

Arenys de Munt és un dels municipis catalans que s'ha acollit als crèdits ICO aprovats pel govern estatal per pagar factures pendents. En el darrer ple es va aprovar per unanimitat sol·licitar els 267.568 euros que serviran per pagar els proveïdors amb factures endarrerides des del 2010. L'alcalde va assegurar que tindran preferència les de més antiguitat i les pimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.