Administracions

maresme

Els nous pisos públics de la Plana, a Teià, tenen greus deficiències constructives

Les humitats han provocat l'esfondrament d'un fals sostre, goteres i inundacions d'habitatges

Els veïns, cansats de reclamar a la Generalitat

De l'alegria a la indignació en poques setmanes. Aquesta ha estat la ràpida transformació de l'estat d'ànim dels veïns dels pisos de lloguer públics de Teià, situats al sector de la Plana, que es van entregar a principi d'any i que ja presenten innombrables desperfectes constructius. “Al cap de pocs dies de ser aquí, ja ens vam adonar que hi hauria molts problemes”, explica M. Àngels Alegri, una de les veïnes, que ja ha vist com l'aigua li inundava el menjador un dia de pluja. Un altre dels afectats, Julio Serrano, explica que les goteres han fet malbé el matalàs del seu fill, mentre que la secretària de la comunitat de veïns, Betona Furment, recorda que l'ascensor es va espatllar el dia que feia la mudança per entrar-hi a viure. “S'ha avariat moltes més vegades en aquests vuit mesos”, explica. Els desperfectes denunciats pels veïns són inacabables: la porta del garatge va estar quasi un mes sense tancar –“molts veïns preferien aparcar al carrer”, diuen–, tampoc no funciona la porta principal de la comunitat i una sortida a un pati comunitari té el pany posat al revés i és freqüent que algunes persones es quedin tancades a l'interior. La il·luminació exterior està permanentment apagada i fa dies que les plaques solars de la teulada han deixat de funcionar.

Els veïns s'han organitzat per reclamar a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya –l'antiga Adigsa– i fins i tot no descarten començar a dipositar el valor del lloguer al jutjat. “Han anat venint a resoldre alguna qüestió, però al mateix temps s'han originat el doble de problemes”, asseguren. “A mi em van arribar a dir que havíem esgotat el pressupost i que no reclaméssim més aquest any”, assegura Dolors Verdaguer, una altra veïna a qui van haver de canviar la porta de casa seva perquè “s'havia inflat amb l'aigua i la humitat”.

Reunió futura

La Generalitat indica que s'ha anat fent un seguiment de les queixes, i no considera que els defectes siguin fruit d'una mala construcció de l'immoble, que va anar a càrrec de FCC. El dia 21 que ve hi ha prevista una reunió entre membres de la constructora, l'Incasòl, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament per trobar una solució definitiva als problemes dels veïns.

LA DATA

29.12.10
és el dia
que es van entregar les claus dels pisos de protecció, situats al carrer Eric Svensson.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.