Administracions

L'Ajuntament de Xàbia constitueix el Consell Agrari

Es debatran els principals problemes i qüestions que preocupen el sector

L'Ajuntament de Xàbia ha reunit nou Consell Agrari, que presideix el regidor d'agricultura, Juan Luis Cardona. En aquesta primera junta es va acordar el règim de sessions, que tindrà caràcter mensual, i van prendre possessió del càrrec els nous consellers, els representats dels regants, la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià i l'Associació Valenciana d'Agricultors (així com un representant de l'agricultura ecològica.

Encara que en l'ordre del dia no estava previst abordar més assumptes, els col·lectius relacionats amb l'agricultura tenien molts assumptes pendents d'analitzar, ja que aquest òrgan consultiu portava diversos mesos sense reunir-se a Xàbia.

Fora d'acta, es van posar sobre la taula algunes de les necessitats més urgents, com la de que es netegen les parcel·les abandonades en el Pla per a evitar la presència de porcs senglars, conills i altres rosegadors que arruïnen els cultius. En aquest sentit, els agricultors van demanar a l'Ajuntament que inicie d'ofici els expedients per a reclamar als propietaris que esbrossen les seues terres. També es va reiterar la demanda de poder utilitzar les aigües depurades per al reg, per al que seria necessari crear la infraestructura terciària i completar el cicle integral de l'aigua.

Un altra de les demandes avançades pel Consell Agrari es la creació d'un cens d'agricultors, la possibilitat que el Consistori eximisca del pagament de l'IBI rústic a aquells que treballen les seues terres, la qual cosa afavoriria que no estiguen els camps abandonats, i la programació d'un curs d'agricultura ecològica que podria anar aparellat a la creació d'un banc de terrenys per a poder conrear productes ecològics locals per a consum propi i venda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.