Administracions

L'Ajuntament d'Alaquàs grava la tinença d'animals

Redueix l'IBI en un 7,6% i fa minvar el tipus de valor cadastral del 0,85 al 0,78 per a l'any 2012

Una de les novetats de les ordenances fiscals per a l'any 2012, és la creació d'una taxa per la tinença d'animals de companyia, d'igual manera que ho fan diverses localitats i viles del País Valencià.

Alaquàs posa aquesta mena de taxa, amb l'objectiu de tenir un control i registre dels animals existents a la ciutat i a fi d'incidir sobre la responsabilitat que suposa la tinença de qualsevol animal de companyia. La taxa està prevista sota el sistema de pagament únic, per valor de 30 euros, a l'hora de censar l'animal. Únicament les propietaris d'un gos potencialment perillós abonarà 80 euros per la seua tinença.

Quan a la resta de taxes i gravàmens, l'Ajuntament ha aprovat la rebaixa de Bens Immobles, l'augment de les bonificacions per famílies nombroses i un reajust en el rebut de l'aigua.

De fet, una de les mesures més importants és la rebaixa de l'IBI que passarà del 0,85 actual, al 0,78, la qual cosa suposa una rebaixa del 7,6%. També està previst un ajust en el rebut de l'aigua valorat en un augment del 0,14 euros per metre cúbic l'any i el clavegueram en 5,28 euros l'any.

Finalment, el plenari de l'Ajuntament posa en marxa tota una sèrie de bonificacions per a les famílies nombroses consistent en deduccions del 10% i l'ampliació de la base liquidable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.