Administracions

LLUÍS CARBÓ

ALCALDE DE MAÇANET DE CABRENYS (CIU)

“Calen millores a la carretera a la Vajol”

S'instal·larà una caldera de biomassa que abastirà la llar d'infants, l'escola i l'aula de cultura

Preveu millores en una urbanització i també a la zona coneguda com el Catau

Tercer mandat d'alcalde
Per a Lluís Carbó aquest és el tercer mandat que és a l'alcaldia de Maçanet de Cabrenys. L'entrevista a l'alcalde coincideix amb la festa major, que se celebra aquest cap de setmana.

Com encara el nou mandat en context de crisi econòmica?

No puc pas dir que serà diferent de la resta d'ajuntaments. Com tothom, suposo. Ens haurem d'adaptar a les circumstàncies que ens toquen viure i mirar de sortir-nos-en de la millor manera possible. Ens hem de situar en la nova realitat, veure on som i a partir d'aquí tant de bo que puguem aixecar una mica el vol.

Podran fer alguna inversió?

Tenim les ajudes del pla únic d'obres i serveis de la Generalitat, i amb aquests plans si no hi ha contrarietat i es poden tirar endavant intentarem fer els projectes que volem. Suposem que hi haurà possibilitats de poder-ho fer. Ara, no tenim cap intenció d'embolicar-nos amb res fora del previst. És a dir, que no projectarem res de nou.

Quins són aquests projectes?

Principalment, volem millorar si més no una part de la urbanització del Racó del Pirineu. Ja ho prevèiem el 2009 i ja són dos anys de retard. També ens agradaria arreglar una mica el voltant de la zona del Catau, amb zona d'enjardinament i un pàrquing. També volem millorar l'aula de cultura i l'espai de gent gran. Aquí posarem una caldera de biomassa per a l'aigua calenta i la calefacció de l'aula i també de l'escola i la llar d'infants.

Com serà aquesta caldera?

La caldera es posarà al pati comunitari que hi ha entre aquests tres edificis i servirà només per a l'aigua calenta i la calefacció, no per generar electricitat. L'objectiu és substituir el gasoil de les calderes per estelles de fusta. El que volem és veure si la fusta la podem treure dels nostres boscos perquè això pot ser una millora dels boscos i també mà d'obra per al poble.

És una aposta per les energies renovables...

Sí, volem mostrar a la gent que això és una realitat i que funciona, ja hi ha molts llocs on ho fan servir. Ara estem fent els últims tràmits i en un mes i mig, màxim dos, pensem que ja es podria començar a fer perquè funcionés al febrer o al març. Suposarà una petita inversió. Estem il·lusionats per veure si podem començar a donar conèixer al poble la biomassa. És important invertir en aquest tipus d'energia. Aquesta inversió també s'inclouria en el pla d'obres i serveis.

Té projectes pendents?

Sí que tenim retards en les inversions per millorar l'entrada del poble, la carretera de la Vajol. Són els mateixos problemes que fa dos o tres anys. És clar, se n'ha parlar amb el govern, amb la Diputació, i veure què passa. S'han constituït tots els governs, però després de les eleccions ja no hi haurà més excuses. A la carretera de la Vajol ens agradaria molt fer-hi millores, però ens hem d'adaptar al que hi ha.

Ho veu difícil?

Home, difícil... Potser l'alegria que ens trobàvem abans per tenir subvencions no hi serà, però alguna cosa confiem que podrem aconseguir. Si no ho podem fer de cop, doncs per fases.

Vol mancomunar serveis amb els pobles del voltant?

Sí, petites col·laboracions com ara arreglar camins conjuntament i comprar el que cal per a festes i curses per exemple. Estem molt predisposats a col·laborar i ajudar-nos. Buscar col·laboració és un dels nostres objectius, tant dels catalans com dels nord-catalans. Tenim l'esperit de coordinar-nos i relacionar-nos amb tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.