Administracions

Aturen la venda de blocs públics al mercat lliure

L'Incasòl continuarà com a propietari dels pisos d'Alella, Teià i Masnou

Cop de timó en la venda dels blocs de l'Incasòl a Alella, Teià i el Masnou. Després de diverses setmanes de conflicte entre la Generalitat i els municipis afectats, l'Incasòl anunciava ahir que la posada al mercat lliure d'aquests cinc edificis d'habitatge s'atura i la propietat, per tant, continuarà sent pública. El secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, va trucar ahir als tres alcaldes implicats per comunicar-los-ho i per assegurar que no es tornaran a posar a licitació. El motiu oficial d'aquest canvi de posició és que cap empresa s'hauria interessat per la compra d'aquests edificis, el valor total dels quals l'Incasòl situava en els 18,1 milions d'euros. Aquests cinc edificis (Cal Doctor, a Alella, Can Basols i La Plana, a Teià, i Can Jordana i Llevant, al Masnou) comprenen fins a 193 pisos, 194 places d'aparcament i cinc locals comercials, i l'Incasòl els volia vendre per obtenir ingressos i millorar la seva situació de tresoreria. No obstant això, a ningú se li escapa que la pressió feta per part dels ajuntaments –Alella va amenaçar amb portar el cas als tribunals– ha pogut tenir alguna influència en aquest desenllaç. De fet, la notícia va arribar ahir, un dia després del termini per presentar ofertes i tres després que els batlles es reunissin amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. “És possible que les empreses s'hagin fet enrere per la postura dels municipis”, diu l'alcalde de Teià, l'independent Joan Castan. També va valorar positivament aquest gir l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC), que va destacar que el que ara cal és que no es repeteixi més una situació com aquesta. De fet, els governs locals del tres municipis han fet esment de la necessitat que se segelli per escrit un acord que blindi definitivament aquests habitatges.

Sòl cedit de franc

Cal recordar que en la majoria dels casos, l'Incasòl havia construït els edificis en solars cedits gratuïtament pels ajuntaments, que lamentaven que ara la Generalitat hi fes negoci. Aquest era un dels punts més calents de l'operació, que va suposar un ampli rebuig als municipis. En els tres ajuntaments es van aprovar per unanimitat mocions de rebuig en contra de les intencions de l'Incasòl. Intencions frustrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.