Administracions

Almussafes inicia una col·laboració amb una població colombiana

La necessitat atendre les necessitats educatives dels xiquets d'este xicotet municipi és l'objectiu prioritari del projecte

El consistori d'Almussafes torna a donar mostres de solidaritat amb la presentació d'una campanya de col·laboració amb el municipi colombià d'Espade, una població de quasi 7.000 habitants amb nombroses carències en l'àmbit educatiu. Precisament per a cobrir eixes deficiències que patixen principalment els xiquets i xiquetes en grau d'escolaritat de les zones rurals, l'ajuntament fa un crida pública a tots els veïns i veïnes de la localitat, per a obtindre donacions de material escolar, informàtic i literari que amb posterioritat es traslladarà al punt de destí.

L'Ajuntament d'Almussafes respon a la petició traslladada personalment pel propi alcalde d'Espade (Colòmbia), Edwin Javier Manrique, en una reunió mantinguda a mitjan del passat any 2010 en el despatx d'alcaldia, iniciant un projecte de col·laboració amb l'esmentat municipi colombià del departament de Boyacá, l'activitat econòmica del qual es limita a l'agricultura, la ramaderia, la mineria i les artesanies.

L'alcalde d'Espade, una població fundada el 15 d'octubre de l'any 1577 i que en l'actualitat compta amb 6.707 habitants, li va manifestar al president de la corporació, Albert Girona, les terribles carències que patixen els xiquets i xiquetes de les àrees rurals en l'àmbit educatiu. Per això, el Departament de Benestar Social del consistori d'Almussafes iniciarà, dilluns que ve dia 28, la campanya de recollida de material, per a la que ha obtingut el suport dels quatre centres educatius. Els col·legis d'infantil i primària Almazaf i El Pontet, l'IES Almussafes i el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes s'encarregaran d'arreplegar el material donat pels seus propis alumnes i els veïns i veïnes de la població que així ho desitgen també podran entregar les seues donacions en el Departament de Benestar Social.

El període d'arreplega d'articles escolars i informàtics conclourà el divendres dia 9 de desembre i, després de l'inventari que es realitzarà des de la Secretaria municipal, està previst que el dissabte dia 10 els representants de Tasco procedisquen al trasllat del material.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.