Administracions

maresme

El govern de CiU Vilassar de Mar s'apuja el sou un 17%

L'alcalde hi renuncia perquè cobrarà com a membre de la Diputació i el seu salari se'l repartiran la resta de membres del consistori

L'executiu defensa que s'estalvien uns 17.000 euros anuals

Els regidors del govern de CiU de Vilassar de Mar –que governa amb majoria absoluta– passaran a cobrar un 17% més de sou. Aquest augment ve donat per la renúncia de l'alcalde del municipi, Joaquim Ferrer, a cobrar el seu sou municipal –uns 70.000 euros– ja que el percebrà de la Diputació, d'on és el responsable de l'àrea de Cooperació i Assistència Local i que l'impossibilita per cobrar de dos càrrecs públics al mateix temps.

A grans trets, aquesta reassignació de salaris suposarà que 3 tinents d'alcalde passaran a cobrar 500 euros bruts més, de manera que percebran 2.120 euros bruts al mes en 14 pagues, i augmentaran la seva jornada de 25 a 33 hores setmanals. Una altra tinenta d'alcalde passarà a fer una jornada de 25 a 29 hores i a cobrar de 1.620 euros bruts al mes als 1.870 euros bruts al mes. Finalment, els ajustos salarials es completen amb un regidor de l'equip de govern que passarà a ser tinent d'alcalde. Aquest passarà de percebre 1.324 euros bruts mensuals en 14 pagues i fer una jornada de 20 hores setmanals, a cobrar 1.620 euros bruts mensuals amb una jornada setmanal de 25 hores. Els altres tres regidors de l'equip de govern passaran a cobrar 1.449 euros bruts mensuals amb una jornada setmanal de 22 hores.

El portaveu de l'executiu local i primer tinent d'alcalde, Joan Roca (CiU), va argumentar que, tot i l'augment, l'Ajuntament s'estalviarà una mitjana de 17.000 euros anuals durant tot el mandat, que serviran per “generar estalvi”. Roca també va recordar que Vilassar de Mar “està a la banda baixa” en relació amb el nombre d'habitants i els sous dels seus polítics.

LA XIFRA

70.000
euros
bruts anuals aproximats és el que cobrava fins ara l'alcalde de Vilassar de Mar, el convergent Joaquim Ferrer.

L'oposició ho critica i hi vota en contra

Per la seva banda, tots els grups de l'oposició van criticar la mesura i hi van votar en contra. A més, cada portaveu va llegir un manifest redactat conjuntament. Tot i això, es dóna la circumstància que amb la renúncia de l'alcalde de cobrar el seu sou, els partits de l'oposició també veuran augmentada la seva retribució. Alguns dels grups, van anunciar explícitament davant els assistents al ple la seva renúncia a l'augment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.