Administracions

MARESME

Canet de Mar busca nous usos a l'escola de teixits

L'Ajuntament entra en converses amb la Diputació per compartir espais

Proposa fer-hi l'escola de música

L'escola de teixits de Canet de Mar va tancar definitivament les portes l'any passat. Va ser l'últim acte acadèmic en què es titulaven els enginyers en gènere de punt d'aquest centre de referència. El tancament de l'escola era irreversible tenint en compte la davallada del tèxtil en l'última dècada. L'Ajuntament ha iniciat converses amb la Diputació de Barcelona, propietària de l'edifici, per mirar de buscar nous usos i compartir espais del cèntric i espaiós edifici. L'alcalde, Jesús Marín (CiU), que és també regidor d'Educació, proposa traslladar-hi l'escola de música i la formació d'adults. Pel consistori, aquesta seria una bona opció per resoldre la manca d'espai que tenen aquests serveis, alhora que permetria compartir les despeses de manteniment. L'Ajuntament signa convenis puntuals per ocupar la sala d'actes i també en fa ús la Universitat de la Gent Gran, la UNED.

L'activitat tèxtil es manté, ja que hi ha vuit professors que depenen de la Diputació i que, arran del conveni que es va signar el 2006 amb el centre tecnològic Cetemmsa, hi desenvolupen projectes de recerca tèxtil. L'escola de teixits disposa de l'antiga fàbrica Floris, un edifici noucentista obra de Domènech i Roura, on es concentra la maquinària tèxtil.

LA FRASE

Hem començat a parlar per mirar de compartir espais i assumir entre tots els costos
Jesús Marín
Alcalde de canet


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.