Administracions

L'Ajuntament de Banyeres fa públiques les ajudes de cooperació

La partida econòmica s'ha vist incrementada un 73 % als darrers quatre anys

L'equip de govern de l'Ajuntament, a través de la regidoria de Benestar Social, ha fet públiques les ajudes assistencials i de cooperació internacional per un import de 7.500 €, les quals han estat destinades a cofinançar projectes de cooperació internacional per al desenvolupament realitzats per organitzacions no governamentals.

Les ONGs que s'han vist beneficiades han estat Solmun, Solidaris Pel món, amb un ajut de 1.350€ per al cofinançament d'un projecte de perforació d'un pou, abastiment d'aigua potable i instal·lació de plaques solars en Dedougou (Burkina Faso). Projecte Àfrica, amb 1.200 € per a la creació d'un economat amb medicaments essencials com a promoció de l'atenció sanitària primària de xiquets d'un orfenat de Dakar (Senegal). A continuació hi figura Nous Camins per a la creació d'un taller ocupacional a Colòmbia per atendre joves amb síndrome de Down amb 1.050 €. Associació per al Desenrotllament i Cooperació amb Iberoamèrica (ADECOI) per a la creació d'un menjador social a Paraguai amb 1.050 €. Global Humanitària amb 1.050 per a la millora de les condicions d'alimentació i nutrició en Punia (Perú). Acció sense Fronteres per a la creació d'una microempresa sustentable de forn i rebosteria en Totolac, Tlaxcala (Mèxic) amb 900 €. Anawin, per a la promoció de la inserció laboral de la dona a Perú amb 900 €.

Finalment, per al 2011 a nivell local, la partida d'Atencions Benèfiques i Assistencials s'ha vist dotada amb 65.000 €, xifra que representa un augment del 73,33 % en els últims 4 anys.

Segons el portaveu municipal, Ramón Albero, «l'augment en aquesta partida es troba totalment justificat degut a què hi ha un nombre de creixent de famílies en situació de precarietat econòmica en la nostra població a causa de la crisi, pel que considerem convenient augmentar la partida d'ajudes a nivell local, ja que som l'administració més pròxima que tenen els nostres conciutadans amb necessitats».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.