Administracions

L'Ajuntament de Morella aprova un Pla d'Estalvi de Paper

Les actes i convocatòries seran digitals i s'inicia una campanya de conscienciació per la despessa de paper

El consistori vincula tres regidories al nou Pla

El Ple de Morella ha donat llum verda al nou Pla d'Estalvi de Paper. Una iniciativa que pretén fomentar l'ús de les noves tecnologies, respectar el medi ambient i disminuir la despesa corrent. A més, es va a iniciar una campanya a les oficines municipals per a conscienciar sobre l'ús del paper i es continuarà realitzant la recollida selectiva d'este material per al seu reciclatge. Per a coordinar estos objectius s'han vinculat les regidories de tecnologies de la informació i la comunicació, medi ambient i hisenda.

Les primeres iniciatives que s'han realitzat dins del Pla han sigut la de substituir el fax tradicional per un electrònic, utilitzar paper reciclat en algunes publicacions municipals i accions diàries i realitzar les actes i convocatòries de les comissions i els plens de forma digital.

Amb aquest pla es reduirà el consum de paper per a afavorir el medi ambient, s'agilitzarà el treball per mitjà de les noves tecnologies i es es reduirà la despesa de material. A més, els treballadors municipals porten ja anys separant el paper, cartó i plàstic en les oficines, per a realitzar una recollida selectiva. Uns materials que s'emmagatzemen durant una setmana, fins que els empleats de la brigada l'arrepleguen i el dipositen en les màquines recicladores. El 90% d'esta recollida selectiva és de paper.

A més d'aquest punt, el ple de Morella es va unir per a reclamar a la Generalitat el deute que acumula amb l'Oficina de Dependència i amb l'Escola Infantil. A més, es va instar a l'administració autonòmica a que augmente la quantitat que destina a les guarderies de titularitat pública. En el ple també es van presentar dos informes sobre els pagaments del crèdit ICO i el funcionament de l'escorxador. Finalment, es va aprovar una moció, amb els vots en contra del Grup Popular, per a explicar la instal·lació de l'antena de TDT de la Pobla d'Alcolea i criticar la falta de respecte institucional de la Diputació de Castelló en esta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.