Administracions

Bages

Sallent destina fons propis per a les obres del pla de barris

Les actuacions previstes pel consistori superaran els 600.000 euros

La Generalitat va advertir a principi d'any els ajuntaments que no els pagaria les factures de les obres del pla de barris executades durant aquest exercici. L'avís no va espantar l'Ajuntament de Sallent (Bages), que va decidir continuar amb la majoria de projectes del pla de barri de la Ribera del Llobregat previstos pel 2012. El cost de les actuacions serà de més de 600.000 euros.

El consistori va prendre la decisió de continuar els projectes del pla de barri després de conèixer les conclusions d'un estudi econòmic segons el qual les finances municipals podien aguantar més d'un any aquesta despesa sense tenir tensions de tresoreria. “Penso que no arribarem a cap situació extrema, perquè el govern més aviat o més tard pagarà”, comentava la regidora de pla de barris de Sallent, Anna Maria Fernández.

L'Ajuntament tirarà endavant campanyes com ara la d'estalvi d'aigua o formació, per exemple, per a desocupats. Pel que fa a les obres, han prioritzat les “més necessàries”, com ara la sala polivalent de Cal Carrera o la urbanització dels carrers Portalet de l'Om i el Pont. Dues actuacions que sumades sobrepassen els 400.000 euros. Paral·lelament, també hi haurà una partida de 85.000 euros per a la rehabilitació d'edificis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.