Administracions

Maresme

Canet haurà de pagar al cap de la policia per ‘mobbing'

Un jutge obliga l'Ajuntament a indemnitzar-lo amb 8.300 euros i a assumir les costes de 3.000 euros

Considera que es va actuar de manera “deliberada” per apartar-lo de les seves funcions

La situació d'assetjament laboral que va patir en l'anterior mandat el cap de la policia local de Canet, Pere Nolla, amb la finalitat d'apartar-lo de l'exercici de les seves funcions es va portar a terme de manera “deliberada”. Així de contundent és la sentència del jutge que condemna l'Ajuntament a indemnitzar l'inspector per danys i perjudicis amb 8.300 euros i a assumir les costes de tot el procés, de 3.000 euros.

Segons el jutge, ha quedat demostrat que l'administració local, principalment l'exalcalde i la regidora de Seguretat Ciutadana, van usar mitjans de comunicació per valorar la competència professional del demandant. Els responsables municipals van admetre públicament que li havien retirat la confiança tot i ser un funcionari que havia guanyat la plaça per concurs. Segons la resolució, queda provat que el demandant va patir assetjament per la conducta de persecució sistemàtica i planificada, que aquesta hostilitat va ser reiterada en el temps i que, a més, va ser intencionada.

La demanda també deixa constància dels danys en la salut de l'agent, que té un trastorn depressiu. L'inspector, que disposa del suport de l'Associació de Víctimes d'Assetjament Laboral de Catalunya, recorda que encara té d'altres denúncies pendents, com ara el decret signat per l'exalcalde perquè agafés vacances quan s'havia de reincorporar i l'expedient disciplinari que li van obrir per suspendre'l de feina i sou durant tres mesos. Segons va explicar ahir l'alcalde de Canet, Jesús Marín (CiU), encara no saben si el consistori acatarà la sentència o hi recorrerà en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.