Administracions
FRANCESC OLIVERAS
ALCALDE DE SANT ANIOL DE FINESTRES (CIU)
“La botiga ens facilita la vida”
L'alcalde explica que han reconvertit una part de les antigues escoles en un establiment de queviures, l'únic al municipi
Excepte el de la Barroca, n'han pavimentat més de 20 quilòmetres, quasi tots
Francesc Oliveras (Sant Aniol de Finestres, 1954) és un professional del camp que fa nou anys que ocupa l'alcaldia. Ha estat a l'Ajuntament dotze anys més anteriorment, excepte un període de quatre, com a regidor. Sempre per CiU. És president de la comunitat de regants i soci de la UP.
Francesc Oliveras repassa en aquesta entrevista la feina feta pel seu consistori i afirma que se sent orgullós de la transformació que ha experimentat el municipi durant els nou anys que fa que és a l'alcaldia. De tot plegat, destaca la botiga de queviures que han habilitat a les antigues escoles i el fet d'haver pogut pavimentar els camins més importants de Sant Aniol de Finestres, que té molts nuclis i molts habitatges disseminats.
En tenen molts, de camins?
Sí, aproximadament una vintena llarga de quilòmetres. I els hem asfaltat quasi tots. Cal dir que també hem tingut la col·laboració dels propietaris. En tots els casos, hem pavimentat amb formigó els trams amb més pendent i amb quitrà la resta. Ara només ens falta el camí de la Barroca, que ens uneix amb Amer. Ens depèn de l'ajut que hem demanat de 615.000 euros pels 7,5 quilòmetres que té.
La botiga és una concessió municipal?
Sí. No en teníem cap i és un servei que facilita les coses als veïns, sobretot a la gent gran, i que dóna vida al poble. Fins ara havíem d'anar a comprar els queviures a Sant Gregori o a les Planes d'Hostoles.
On l'han habilitat?
A les antigues escoles. Vam demanar al seu moment a Ensenyament que ens cedís la propietat i, a part de llogar els dos pisos dels mestres, hem destinat una part a la botiga i l'altra a l'ampliació del centre cívic que hi està adossat.
I les escoles?
Fa temps que els nostres infants i joves es desplacen a Sant Gregori o les Planes i, quan fan secundària, a Girona o a Amer. Tenim convenis amb els ajuntaments d'aquests municipis i amb Ensenyament. No tenim prou recursos per mantenir una escola. Som un poble de 330 habitants. I menys ara. Estem en un moment en què s'han de mancomunar serveis. Som a 18 quilòmetres de Sant Gregori i a 10 de les Planes i els serveis els mancomunem en el marc de la Mancomunitat de la Vall de Llémena i de la comunitat de transports de l'àrea metropolitana de Girona. Els alumnes tenen el transport i el menjador gratuïts.
Acaben d'aprovar definitivament el pla general d'urbanisme. Què en destacaria?
És un pla que consolida les zones urbanes actuals i la industrial de Sant Esteve de Llémena. Amb pocs creixements i amb la disponibilitat de sòl industrial que comporta l'antic escorxador. A part, s'ha reconvertit l'espai que hi ha entre l'escorxador i els primers habitatges perquè passi a ser urbà amb la previsió, si cal, de poder-hi fer equipaments. Amb l'aprovació del pla, s'ha aixecat la suspensió de llicències de les Carreres.
Per què s'havien suspès?
Per la transformació en espai rústic i per la millora de serveis que hi ha anat fent l'Ajuntament. Era una urbanització il·legal i el 2005 es va arribar a un pacte amb el propietari perquè passés a ser pública.
Fa temps que les relacions amb l'oposició són difícils. El panorama ha canviat?
Dels tres regidors de l'oposició, dos només vénen el cap de setmana i un, a dormir. Tenen un gran desconeixement del poble i d'allò que hi passa i que l'Ajuntament fa. Els plens, a més, són més un interrogatori que no pas un fòrum per presentar-hi propostes necessàries.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.