Administracions

maresme

Arenys de Mar atribueix una condemna milionària a un error de l'exsecretari

El fa responsable que l'Ajuntament hagi de pagar a uns veïns 1,6 milions d'euros

L'acusa de “conducta negligent” i li reclama la mateixa quantitat

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha obert un expedient administratiu a l'exsecretari municipal per presumpta negligència en la defensa dels interessos del consistori en un judici. Aquesta mala gestió hauria provocat que el consistori perdés un judici contra uns veïns de la població i els hagi de pagar 1,6 milions segons una sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que no es pot recórrer. L'origen dels fets cal buscar-los en la decisió de l'Ajuntament fa uns anys de catalogar una casa de la riera Pare Fita dins el pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, un fet que impedia als propietaris fer obres de remodelació a l'immoble.

La família Mollfulleda, segons fonts municipals, no va estar d'acord amb la catalogació, va portar el cas als tribunals i va demanar una indemnització en considerar que es perjudicaven els seus drets. En el judici que es va celebrar posteriorment, l'exsecretari, en qualitat de defensor dels interessos de l'Ajuntament, no s'hi va presentar. El jutge va acabar donant la raó a la família i condemnant el consistori a pagar-los 1,6 milions d'euros. En el darrer ple municipal, l'alcalde, Estanis Fors (CiU), va donar compte a la resta de grups municipals de l'expedient i de la decisió del consistori de reclamar a l'exsecretari la mateixa quantitat de diners que estableix la sentència, emparant-se en “la mala praxi i la negligència en la seva tasca professional”. “L'expedient es basa en el dictamen jurídic elaborat pel doctor en dret Daniel Jiménez, que conclou que la conducta del secretari va ser negligent tant en l'expedient per la catalogació de l'immoble com en la defensa dels interessos de l'Ajuntament en el judici interposat pels propietaris”, va precisar Fors.

En el primer dels casos, des del consistori es considera que l'exsecretari no va assessorar adequadament l'Ajuntament sobre les conseqüències que es podien derivar de la catalogació de l'edifici. I en el segon, se li retreu que no va exercir una defensa acurada que hagués permès “una reducció substancial de la indemnització reclamada per la propietat de l'immoble”. L'Ajuntament considera que el pagament d'aquests diners és encara més greu quan es té en compte l'actual i delicada situació que viuen les finances municipals.

LA XIFRA

1,6
milions
d'euros ha de pagar l'Ajuntament d'Arenys de Mar a uns veïns i és la quantitat que reclama a l'exsecretari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.