Administracions

El TSJ obliga al Consell a incloure “llengua catalana” en els estatuts de la UJI

El Tribunal Superior de Justícia ha estimat parcialment el recurs plantejat per la universitat davant la negativa acientífica del Consell

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia obliga a la Generalitat valenciana a incloure en els Estatuts de la Universitat Jaume I de Castelló les expressions “acadèmicament llengua catalana” i “àmbit lingüístic català”.

Segons el text de la sentència fet públic pel TSJ, la resolució de l'alt tribunal estima parcialment el recurs interposat per la Universitat Jaume I contra el Consell per la modificació que va fer de tres expressions recollides en els Estatuts del centre educatiu en considerar que contradeien l'Estatut d'Autonomia.

En la sentència dictada amb data 10 de maig de 2012, la Sala contenciosa Administrativa del TSJ ha acceptat restablir dos de les mencions estatutàries i desestima no obstant això la denominació “País Valencià” continguda en el Preàmbul “per entendre el Tribunal que no s'utilitza com antecedent històric, sinó per definir així a la Comunitat Valenciana, la qual cosa és contrària a l'Estatut d'Autonomia”, com ja va sentenciar el mateix TSJ en sentència de 7 d'abril de 2005.

El TSJ indica en la sentència feta pública avui, que el Consell de la Generalitat “ha vulnerat l'autonomia de la Universitat Jaume I en exercitar, sobre els Estatuts de l'esmentada Corporació pública, un control de legalitat incorrecte”.

La Generalitat disposa de tres mesos per rectificar els enunciats normatius assenyalats i publicar-los posteriorment en el DOGV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.