Administracions

maresme

Canet obrirà l'Ajuntament un dia a la tarda i farà fitxar els treballadors

El ple aprova que les oficines municipals també atenguin el públic el dijous a la tarda a partir del setembre

S'instal·larà un control d'assistència digital per verificar que els empleats compleixen l'horari

La relació entre el govern de Canet –CiU, UMdC i PP– amb la plantilla de treballadors s'ha tensat un cop més. I en aquesta ocasió pels canvis proposats, i aprovats dijous en el ple, que afecten tant l'horari de treball com les condicions de la feina. En concret, a partir del mes de setembre l'Ajuntament obrirà les portes al públic en horari de tarda. Inicialment serà els dijous des de dos quarts de cinc i fins a les set del vespre. L'alcalde, Jesús Marín (CiU) defensa la mesura perquè considera que facilita l'accés de la ciutadania a l'administració local “que amplia uns horaris que per a molts veïns eren impossibles de fer servir”.

Marín assenyala que no hi ha cap increment de l'horari dels treballadors afectats –els agents de la policia local i els treballadors de la brigada municipal en queden absents per les particularitats que regeixen la seva feina– que contemplarà les 37,5 hores que estableix el nou Decret Llei de l'Estat. “El nou horari respon a la demanda ciutadana i a la voluntat del consistori de donar un millor servei”, comenta. L'altra canvi que afecta de ple la plantilla laboral de l'Ajuntament serà la instal·lació d'un control d'assistència digital perquè els empleats “fitxin”. La decisió respon, segons l'alcalde, “a la necessitat d'optimitzar els recursos de què disposem i a garantir que es compleixen escrupolosament els horaris establerts”. La mesura també serà d'immediata aplicació, segons va confirmar Jesús Marín. L'alcalde defensa que entre el govern i els empleats municipals “hi ha un diàleg fluït”, però el cert és que després d'un any del nou govern no s'ha arribat a cap acord pel què fa a la rebaixa de sou dels salaris que es proposa als treballadors.

D'altra banda, en declaracions a principis de mes a Ràdio Canet, el regidor d'Hisenda i Règim Intern, Laureà Gregori (CiU) va explicar que es denunciaria el conveni laboral dels treballadors, ja siguin funcionaris o laborals, davant la negativa d'aquests a la rebaixa de sous i perquè es considera “poc realista i coherent amb la situació actual “ i afegeix que és “poc solidari amb la resta de treballadors”.

.

LA FRASE

Obrirem l'Ajuntament una tarda perquè és una demanda ciutadana i volem donar millor servei
Jesús Marín (CiU)
alcalde de canet de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.