Administracions

Ontinyent congela els impostos malgrat l'augment de l'IVA i de l'IPC

Les ordenances bonificaran al 50% a les empreses que creen ocupació i reduiran fins al 75% l'impost de circulació als vehicles híbrids i elèctrics

L'augment de l'IVA en un 3% i de l'IPC també en al voltant del 3% no repercutiran en els impostos, taxes i preus públics que han de pagar els ontinyentins que, d'aquesta manera, queden congelats. El Govern d'Ontinyent presentava en roda de premsa la revisió de les Ordenances Fiscals Municipals per a 2013, unes ordenances de les que el Regidor d'Hisenda, Josep Francés, destacava que “reprenen la línia encetada l'any passat, ja que mantenen les mesures socials i de foment de l'activitat econòmica”.

D'aquesta manera, es mantenen les mesures de foment activitat econòmica implantades al 2012 (bonificació del 95% de l'impost de construccions per a obres menors; exempció de la taxa d'aprofitament de domini públic amb materials de construcció durant els primers 5 dies; bonificació del 95% a la llicencia d'obertura de nous establiments a la plaça de Sant Domènech, carrer Maians i Gomis, i al centre comercial El Teler, i a elles s'afegiran altres de noves que afavoriran a les empreses que creen ocupació i als conductors que aposten pels vehicles sostenibles.

També hi ha prevista la bonificació a les noves empreses que s'implanten a la ciutat, que tindran un 50% de descompte a l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) durant els seus 5 primers anys de d'obligació tributària i fins al 50% d'aquest mateix impost per als treballadors que incrementen la plantilla amb treballadors amb contracte indefinit.

Per altra banda, el Govern d'Ontinyent reduirà l'Impost de Circulació als conductors que aposten pels vehicles sostenibles, de manera que els vehicles híbrids obtindran una bonificació del 50% i els elèctrics del 75%. A més a més, i per tal de rendibilitzar la inversió pública realitzada als camins de la Moneda i de Bonavista, s'obri la possibilitat que aquells veïns que ho desitgen puguen connectar les seues vivendes del disseminat a la xarxa de clavegueram mitjançant el pagament de 600 euros per a noves connexions al disseminat i de 200 al casc urbà, existint també una taxa de manteniment de 15 euros al trimestre a les vivendes del disseminat que no disposen d'aigua municipal i sol·liciten connexió.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, avançava en que el Govern d'Ontinyent seguirà indagant en una ordenació fiscal que afavorisca la promoció econòmica i la sostenibilitat i apuntava que “el més fàcil en un moment com aquest era incrementar el IPC, però hem preferit fer unes ordenances treballades i amb una clara sensibilitat social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.