Administracions

TORROELLA DE MONTGRÍ

Els denunciats pel cas Brubaker declararan com a imputats

La fiscalia de Girona ha demanat al jutjat de la Bisbal d'Empordà que obri diligències prèvies als acusats per l'anomenat cas Brubaker i que citi a declarar com a imputats l'exgerent de l'Ajuntament de Torroella Sergi Baulida, un sergent de la policia local i el cap de la unitat operativa de manteniment (UOM) de l'Ajuntament Lluís Pagés. També demana que el jutjat citi a declarar com a testimonis i denunciants l'alcalde Jordi Cordón i el secretari David Cabezuelo i com a testimonis els representats de la junta de personal i del comitè d'empresa. Finalment sol·licita que es prengui declaració com a testimonis i possibles perjudicats al cap de la policia local, Vicenç Montero, a l'auxiliar d'administració Isabel Fernández i a la regidora delegada d'Urbanisme, Caterina Matas.

Es dóna el cas que Sergi Baulida, segon tinent d'alcalde de Cassà de la Selva i responsable d'Hisenda del Consell Comarcal del Gironès, que ha estat contractat amb polèmica com a gerent per l'Ajuntament d'Amer, va ser qui va denunciar diverses irregularitats de membres del comitè d'empresa i de personal de Torroella, que al seu torn el van denunciar.

El 14 de setembre del 2011, el nou alcalde, Jordi Cordón, va decidir posar els fets en coneixement de la fiscalia, que ara demana que s'obrin diligències prèvies. En concret, el fiscal, que creu que la majoria de denúncies han prescrit, pensa que el cap de la UOM podria haver comès un delicte d'apropiació indeguda i de malversació i suborn, per haver rebut comissions; que el sergent podria ser acusat d'omissió de perseguir un delicte, per haver ocultat un possible delicte de violència domèstica d'un agent, i que Baulida podria ser acusat de diversos delictes de calúmnies i amenaces i que està acusat pel comitè d'empresa de percebre comissions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.