Administracions

JORDI IGLESIAS I SALIP

ALCALDE DE BREDA

“És horrorós pagar primer els bancs”

L'alcalde de Breda critica que qualsevol ingrés extra s'hagi de destinar a eixugar deute

Creu que aquests anys de crisi són els pitjors per ser alcalde

Afronta el segon mandat com a alcalde, que considera el més complicat per la manca de recursos i la crisi.

Breda va ser un dels municipis més actius contra els tancaments de les urgències dels CAP, com ha anat?
No s'han detectat problemes, en general. El que va anar bé és que els caps de setmana és obert tot l'any de 8.00 h a 20.00 h, i al principi no estava previst.
Fa poc van aprovar el pressupost i les ordenances, quin balanç en fa?
A Breda anem bé. No tenim diners a la caixa però anem pagant. Tancarem amb prop del 70% de deute, però és una quantitat assumible dins el pressupost.
Com està afectant, la crisi, al poble?
Breda és de comerç petit i serveis. Hi ha un sector important de terrissa i ceràmica, i la majoria d'empreses han hagut de reajustar plantilles. Són moments difícils, i pel que fa a serveis socials, els hem de dotar més perquè necessiten més ajuda i hi ha més demanda de tot tipus.
CiU governa amb Junts per Breda; el pacte funciona bé?
Molt bé. El balanç és molt positiu, però emmarcat amb l'any que tenim. Voldríem poder fer alguna cosa més, però hem volgut traslladar una imatge de serenor i que ningú no deixi un servei perquè no el pugui pagar, i crec que ho hem aconseguit. Hem prioritzat els serveis i hem treballat bé la promoció de Breda, potenciant el sector de la terrissa i la ceràmica amb la primera Fira de l'Olla.
Com és la relació amb l'oposició?
Fan una oposició que jo veig de cara enfora, de buscar protagonisme. Però no hi ha mal ambient. És un mandat educat, sense esveraments innecessaris.
Qualsevol ingrés extra s'ha de destinar a pagar deute, com ho veu?
Un desastre. Si fem una bona gestió o tenim algun ingrés amb què no comptàvem, no podem ni decidir que vagi a millores de l'escola, per exemple, perquè el primer és treure endeutament, i no crec que hagi de ser una prioritat, amb el que passa. Per als pobles que no tenim ni una quota endarrerida i ens augmenta la demanda social, això és horrorós. Que s'esperi el banc, que ja teníem unes condicions que complim, no me les facin avançar! El primer són les persones i els serveis socials. Per mi és tan horrorós pagar primer de tot els bancs com posar moqueta al despatx. És innecessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.