Administracions

administracions

Albert Ollé deixarà de ser el conseller delegat de Fisersa

El primer tinent d'alcalde de Figueres, Manuel Toro, agafa les regnes de l'empresa de serveis municipal

El govern de Figueres, amb Marta Felip d'alcaldessa, ha decidit substituir Albert Ollé com a conseller delegat de l'empresa municipal de serveis Fisersa. Serà el primer tinent d'alcalde, Manuel Toro, qui agafi les regnes de l'empresa. Segons ha pogut saber aquest diari, el relleu a la direcció de Fisersa es farà en una junta extraordinària que es durà a terme demà a la tarda –abans del ple municipal– i que es va convocar divendres a última hora del matí.

Tot i que els motius del relleu a Fisersa no s'han fet públics, l'entrada de Manuel Toro com a conseller delegat recupera una tradició històrica a l'Ajuntament de Figueres, en què la persona que ocupava el càrrec de primer tinent d'alcalde també assumia el de conseller delegat de l'empresa municipal de serveis.

Manuel Toro tenia fins ara una dedicació parcial a l'Ajuntament de Figueres, però amb la redistribució del cartipàs –que s'acabarà de fer efectiva en el ple de demà amb la incorporació de Mar Casas– el primer tinent d'alcalde cobrarà només per assistències als plens i juntes de govern, cosa que implica un sou d'uns 1.200 euros mensuals. A partir d'ara, a més, Toro cobrarà també 800 euros per assistir als consells d'administració de Fisersa. La resta de consellers cobren 200 euros per assistir a cada consell d'administració.

L'oposició queda fora

A banda de la substitució d'Albert Ollé i l'entrada de Manuel Toro, també es faran efectius altres canvis, entre els quals hi ha l'entrada al consell d'administració de dos representants de l'Ajuntament de Vilafant: l'alcaldessa, Consol Cantenys, i el regidor Josep Puigmal. Vilafant entra a Fisersa. A més, arran de la marxa de l'alcalde anterior i ara conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, també s'ha de canviar la presidència de l'empresa municipal, que passa a mans de Marta Felip, com a nova alcaldessa de Figueres.

Aquests canvis al consell d'administració també deixen fora part dels grups de l'oposició representats al consistori. A partir d'ara ni ICV ni la CUP ni ERC tindran representació a Fisersa, i només hi quedarà un representant del PP i un del PSC. Aquesta mesura ja s'havia anunciat i va comportar les crítiques de l'oposició.

Viñas ja no té contracte blindat

En la mateixa junta general de Fisersa, convocada de forma extraordinària, també està previst que es faci efectiu el canvi de contracte entre l'Ajuntament de Figueres i el gerent de Fisersa, Josep Viñas. Segons es va dir en l'últim ple, el nou contracte estableix que el seu lloc de treball ja no és blindat fins al 2021 com anteriorment i que, en cas de rescissió del contracte, se l'indemnitzarà amb l'equivalent de set dies per any treballat amb un màxim de sis mensualitats (en lloc de 150.000 euros com deia el contracte anterior). La decisió va arribar per les crítiques dels grups de l'oposició, que van denunciar clàusules abusives al contracte de Viñas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.