Administracions

administració local

El PP vol armilles antibales a Santa Cristina per l'augment del nombre de robatoris

Era una condició del popular Sebastián Mateo, amb el reforç del banc d'aliments local, per aprovar el pressupost

Els comptes, aprovats amb el vot d'ERC

El ple de Santa Cristina va aprovar ahir el pressupost municipal per a aquest any, amb els vots del govern en minoria de CiU i el PP i el suport extern dels dos regidors d'ERC. El portaveu republicà, Jordi Mulà, va argumentar que era “un sí, però no incondicional”, amb l'objectiu de no aturar el funcionament del consistori. El PSC i Emprenedors hi van votar en contra.

Entre les condicions que l'alcalde, Josep Llensa, ha hagut d'incorporar en el document, el popular Sebastián Mateo ha arrencat el compromís verbal de Llensa de revisar a l'alça la partida per abastir el banc d'aliments local i el reforç de les mesures de seguretat a causa de l'increment del nombre d'assalts a domicilis de la demarcació.

Mateo argumentava ahir que el nombre de famílies que depenen del banc d'aliments per menjar s'ha quadruplicat en els darrers dotze mesos, fins a la seixantena. Però, d'altra banda, recordava que el cos de la policia local reivindica la dotació d'armilles antibales per poder intervenir, amb garanties, en cas d'un robatori violent. També s'estudiarà la instal·lació de càmeres de videovigilància als accessos a les urbanitzacions, per facilitar la identificació de vehicles o persones i dissuadir els malfactors.

El pressupost, de 7,07 milions, és inferior al de l'any passat, però bona part dels 238.000 euros previstos per a inversions estaran condicionats a la venda de terrenys municipals.

Crítiques d'Herrero i Rico

El socialista Ricard Herrero va lamentar la “falta de participació i diàleg” en la negociació d'uns comptes que troba massa parcel·lats en funció de les demandes de cada regidor de l'equip de govern. I Julio Rico, d'Emprenedors, creu que no s'aporten prou recursos per resoldre els problemes derivats de la crisi, l'elevat índex d'atur juvenil del poble (56%) i la inseguretat ciutadana. Rico i Llensa van protagonitzar una picabaralla quan Llensa li va retreure que criticava molt però que no aportava solucions, mentre que Rico, Herrero i fins i tot Mulà –que va anunciar un seguit d'esmenes fins a l'aprovació final– van qüestionar les negociacions aïllades de l'alcalde amb cada grup i els acords verbals amb Mateo, pocs dies després que el PP hagués presentat una vintena de condicions.

238.000
euros
és la partida prevista per a inversions, la majoria de les quals condicionades a la disponibilitat de recursos.
7,07
milions
és el pressupost municipal d'aquest 2013 que el govern cristinenc va aprovar inicialment amb ERC.

El canvi d'usos religiosos continua

Llensa pretenia denegar, amb un informe desfavorable de la Direcció d'Afers Religiosos, la proposició que la resta de grups havien imposat el setembre de l'any passat per restringir la possibilitat d'instal·lar centres de culte només a les parcel·les qualificades com a zones d'equipaments. L'organisme de la Generalitat demanava esmenar alguns punts de la tramitació, i tant el PSC, ERC i Emprenedors com el PP van votar en contra del punt i exigiran que es resolguin els defectes per completar la tramitació. La modificació urbanística va sorgir arran de la polèmica pel projecte d'una escola islàmica al barri de la Teulera que, segons els veïns, va endavant. Ahir el portaveu dels afectats, Julio Pérez, va dir que si l'aula esdevé un centre de culte encobert deixaran de pagar taxes municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.