Administracions

Alaquàs aprova els pressupostos de 2013

El partit del govern els qualifica com els més socials dels darrers anys

Els grups de l'oposició no van realitzar ni una sola aportació, esmena o proposta als comptes municipals per a l'exercici 2013. Crida l'atenció especialment l'evidència que el Partit Popular ni tan sols havia “llegit els papers” per a preparar el Ple més important de l'any.

L'Alcaldessa i Secretària General de l'Agrupació Socialista d'Alaquàs va fer especial rellevància en el marcat caràcter social dels Pressupostos Municipals per a 2013, que suposen una congelació de les despeses corrents i augment en les partides destinades a benestar social.

El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament d'Alaquàs va aprofitar també el debat per a tornar a reclamar el pagament immediat del deute que la Generalitat Valenciana té amb la vila i que ascendeix d'una banda a 4'2 milions d'euros, sense oblidar els més de 30 milions del fons de compensació autonòmica aprovats l'any 1999 i que mai s'han fet efectius.

Aquests pressupostos s'articulen a partir de 3 eixos fonamentals, l'augment en els fons destinats a cobertures socials, el manteniment en la qualitat dels serveis públics municipals i la conservació dels llocs de treball.

L'Alcaldessa també va voler remarcar en la seua intervenció que aquests pressupostos situen a Alaquàs en la senda de la consolidació fiscal i que compten amb un estalvi net positiu de més de 600.000 euros, el que no ocorria en els últims 10 anys, en gran mesura gràcies a l'engegada de l'empresa pública de serveis que ha suposat un estalvi de més de 350.00 euros en el seu primer any de funcionament.

Destacar que enguany s'han incorporat en els Pressupostos els fons destinats a la posada en marxa d'una línia de subvencions per al transport dels universitaris.

Dins de la situació de crisi econòmica, s'està aconseguint reduir els costos sense eliminar serveis públics municipals i mantenint els llocs de treball, tal com indiquen els pressupostos aprovats aquesta setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.