Administracions

ADMINISTRACIONS

Sant Jaume de Llierca ja no paga els impostos a Madrid

L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha ingressat la liquidació de l'IRPF del primer trimestre del 2013 a l'Agència Tributària de Catalunya i no pas a l'agència estatal (Hisenda). El canvi respon a la decisió presa en l'últim ple municipal, per unanimitat, d'exercir la sobirania fiscal, tal com ja han fet uns pocs ajuntaments catalans. Un informe favorable de l'interventor avala la legalitat de la decisió del consistori, va remarcar ahir l'alcalde, Ferran Puig. Es tracta d'un gest simbòlic, atès que l'agència catalana ho acaba transferint a l'espanyola.

La moció en què es plantejava la sobirania fiscal la van presentar conjuntament els dos grups municipals (Junts per Sant Jaume-AM, al govern, i CiU, a l'oposició). En el text s'argumenta que “Catalunya pateix dins l'Estat espanyol un espoli fiscal continuat [...] que afecta i agreuja la retallada de prestacions socials bàsiques com ara la sanitat, els serveis socials i l'educació, perjudica l'economia del nostre país i fa encara més profunda la crisi econòmica que colpeix Catalunya amb especial virulència.” A banda d'aquest espoli –continua la moció–, “l'Estat espanyol ha demostrat una absoluta deslleialtat cap a les institucions catalanes, cap a la Generalitat i els ajuntaments, en no satisfer-los una gran quantitat de deutes contrets, pressupostats i que la mateixa legislació espanyola reconeix”. Arran d'aquesta situació, el consistori de Sant Jaume considera que els ajuntaments estan legitimats per passar de la denúncia a l'acció, ingressant a l'Agència Tributària de Catalunya els impostos que fins ara s'ingressaven a l'Agència Tributària espanyola. En la moció s'insta el govern a crear una hisenda pròpia i s'anuncia que l'Ajuntament assessorarà els particulars que prenguin una decisió similar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.