Administracions

L'Alcalde d'Ontinyent diu que el deute dels ajuntaments suposa el 4% del global de l'Estat

Jorge Rodríguez: assegura que l'anunci de Montoro dona la raó als qui mantenien que el superàvit dels ajuntaments anara a les persones i no als bancs

El primer edil ontinyentí destaca que els ajuntaments “no sols no erem els culpables de la crisi, sinó que podem ser part de la solució”

L'anunci realitzat pel Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, de que el Govern Central permetrà als municipis invertir el seu superàvit en crear ocupació, “dona la raó als qui diem que els beneficis de la bona gestió dels ajuntaments devien revertir en les persones, i no exclusivament en els bancs”.

Així ho manifestava l'Alcalde d'Ontinyent Jorge Rodríguez, després de conèixer el resultat de la reunió de la Comissió Nacional d'Administració Local (CNAL) a la qual el Ministre Montoro confirmava oficialment la imminent modificació de l'article 32 de la referida llei, com ha vingut defensant el propi Rodríguez com a membre de la Comissió d'Hisendes Locals de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

L'alcalde incidia en que els ajuntaments no són els culpables de la situació de l'Administració Pública, recordant que el deute dels ajuntaments suposa sols el 4% del deute global d'Espanya.

El primer edil ontinyentí afegia que “ara es veu que era una absoluta errada obligar als municipis que han fet els deures a pagar als bancs enlloc de poder repercutir els seus esforços en la ciutadania”, posant com exemple el cas d'Ontinyent, que ha tingut un superàvit de més d'un milió d'euros en el exercici 2012, malgrat haver reduït el deute, augmentat la inversió, congelat els impostos i augmentat la despesa social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.