Administracions

administracions

Vilafant portarà la Generalitat al jutjat si no paga el deute

L'Ajuntament ha aprovat una moció en què dóna tres mesos al govern per pagar

600.000 euros són del pavelló

L'Ajuntament de Vilafant amenaça de dur la Generalitat al jutjat si no paga el deute d'1,2 milions d'euros que té amb el consistori. En l'últim ple es va aprovar una moció impulsada per l'equip de govern en què l'Ajuntament reclama al govern de la Generalitat que “liquidi en el termini de tres mesos tot l'import del deute” que té amb Vilafant. Si en aquest termini no es fa efectiu el pagament, l'Ajuntament podria dur el cas a judici. L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys (PSC), assegura que no tenen “gens de ganes” de recórrer als jutjats però que arribaran fins on calgui per cobrar. “Ja no sabem quina via seguir per cobrar. Diuen que no tenen diners. Nosaltres tampoc i hem de pagar els proveïdors”, afirma. L'Ajuntament també demana al govern que faci un certificat en què consti el deute global perquè quedi reconegut, ja que ara mateix la Generalitat dóna xifres diverses, segons l'alcaldessa. El càlcul que fa l'Ajuntament és d'1,2 milions, dels quals 600.000 corresponen a l'obra del pavelló esportiu, que està acabat des del maig passat i que va obrir les portes el setembre. La Generalitat també deu 228.000 euros del fons de cooperació i 333.000 del PUOSC de l'any passat, que també era una subvenció per al pavelló. El govern tampoc no ha pagat l'import de la llar d'infants, que és de més de 80.000 euros, més alguna altra subvenció de petit import.

LA FRASE

Ja no sabem quina via seguir per cobrar. Diuen que no tenen diners. Nosaltres, tampoc
Consol Cantenys
alcaldessa de vilafant (PSC)

Tanca el 2012 amb 108.991 euros en positiu

L'Ajuntament de Vilafant va tancar el pressupost amb 108.991 euros en positiu. El resultat pressupostari ajustat va ser d'1.104.628 euros, quantitat que incorpora el préstec per al pagament a proveïdors. El govern del PSC en fa una valoració positiva perquè, tot i haver concertat un préstec de 877.962 euros, s'ha aconseguit una reducció de la ràtio de deute viu de gairebé un 2% respecte al 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.