Administracions

administració

El PP de Figueres porta la gestió de Fisersa a Antifrau

La formació política vol que l'oficina investigui les possibles irregularitats a l'empresa municipal de serveis

Els populars ja havien anat a la fiscalia, que no hi va veure indicis de criminalitat

El grup municipal del PP a Figueres ha portat la gestió de Fisersa Ecoserveis a l'Oficina Antifrau. Dilluns, la seva portaveu, Maria Àngels Olmedo, va portar tota la documentació a aquest organisme perquè considera que els informes negatius, tant del secretari com de l'interventor municipals, l'“avalen” per demanar a Antifrau que investigui l'empresa pública i l'empresa mixta per possibles irregularitats.

Omedo ha recordat que el mes de febrer passat ja va portar aquest cas a la fiscalia perquè el govern de CiU “no aclareix” les preguntes que ha fet el grup popular. La fiscalia va comunicar-li fa unes setmanes que no veia “indicis de criminalitat” en la denúncia feta i que, per tant, arxivava el cas. Tot i això, la portaveu popular diu que la fiscalia els va aconsellar d'anar a una altra instància, i que per això s'ha decidit a presentar la documentació a l'Oficina Antifrau.

La portaveu del PP i cap de l'oposició, Maria Àngels Olmedo, creu ara que havia d'haver anat directament a Antifrau en comptes de passar per la fiscalia, tot i que la seva intenció inicial, assegura, era presentar un contenciós administratiu, mesura que va descartar pel cost econòmic que té.

Maria Àngels Olmedo explica que a la documentació que ja va presentar al febrer hi ha afegit un informe de l'interventor sobre la gestió econòmica, que qualifica de “molt gruixut”. Entre les qüestions que el PP considera que haurien de ser investigades hi ha el fet que al gerent de Fisersa, Josep Viñas, li falta un títol de transport per poder exercir, i també que “s'han extraviat” els plans de gestió de l'empresa de serveis –ara supramunicipal, amb l'entrada de Vilafant– dels anys 2003, 2006, 2010 i 2012.

Un precedent

No és el primer cop que el PP porta a Antifrau la gestió municipal de CiU a l'Ajuntament de Figueres. El mes de març es va fer públic que aquesta oficina ha obert una investigació per uns contractes que el consistori va fer amb la família propietària del grup Miquel Alimentació. En concret, Antifrau va demanar documentació sobre els convenis signats amb la Fundació Miquel per a la construcció de l'escola d'hostaleria i del polèmic local del carrer de Sant Pau. El PP havia portat el cas a Antifrau el maig del 2012 perquè hi veia un possible malbaratament de diners públics.

LES FRASES

La fiscalia no hi va veure indicis de criminalitat. Ens vam equivocar, havíem d'haver anat a Antifrau directament

LES FRASES

Hi ha informes de l'interventor molt gruixuts. Anem a Antifrau avalats pels informes negatius
Maria Àngels Olmedo
portaveu del pp

LA DATA

15.2.2013
el PP va anar a la fiscalia,
però es va arxivar el cas perquè no hi van veure cap indici de criminalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.