Administracions

administracions

Neteja d'imatge a l'empresa pública de serveis a Figueres

Manuel Toro és nomenat conseller delegat i anuncia una nova etapa de “transparència” després que la gestió de Fisersa s'hagi dut a Antifrau

Es treballa per donar servei a municipis veïns

L'Ajuntament de Figueres vol netejar la imatge de l'empresa pública de serveis Fisersa, després que el PP hagi denunciat a l'Oficina Antifrau possibles irregularitats en la gestió. L'Ajuntament va anunciar ahir una nova etapa de “transparència” per deixar enrere una “situació heretada” que “donava peu a mals entesos”. Així es referia el primer tinent d'alcalde i conseller delegat de Fisersa, Manuel Toro, al seguit d'informes negatius fets per l'interventor municipal del 2002 sobre la gestió de Fisersa i de Fisersa Ecoserveis, l'empresa publicoprivada.

Sobre Antifrau, Toro va defensar que s'hauria “de tenir en compte que aquesta denúncia ja té un antecedent a la fiscalia, que va dir que no hi aprecia cap mena d'objecció”. “Jo diria que és un intent de repetir el partit”, hi va afegir.

I sobre els informes negatius, el conseller delegat va assegurar que el 2012 ja no s'ha trobat cap irregularitat i que el problema és que “hi ha una situació heretada que s'ha anat reproduint en els informes de l'interventor durant anys”. “Hi hem de posar solució per evitar donar peu a mals entesos”, hi va afegir. Per això, va dir que tots els passos que es facin es consultaran amb l'interventor i el secretari municipals i que el consell d'administració ha elevat a la junta general que resolgui algunes de les objeccions fetes fins ara per intervenció. Entre aquestes, un pagament de Fisersa a Ecoserveis de 19.000 euros i un altre de 3.160, així com el cost de la gerència d'Ecoserveis.

“L'objectiu és fer una gestió impecable des del punt de vista administratiu. Si hi hagués una errada dins un expedient que es pogués resoldre i que no tingui un recorregut massa llarg”, va dir Toro, que hi va afegir: “La nostra intenció és tenir una empresa que pugui prestar uns serveis per als quals s'ha demostrat sobradament que és eficaç, i que des del punt de vista administratiu sigui impecable.”

Implicar pobles veïns

Toro va concretar que això és important precisament per donar confiança als municipis veïns, amb els quals s'està negociant prestar el servei, a banda de Vilafant, a qui ja es presta el servei d'aigua. El conseller delegat va assegurar que s'està avançant per tancar més acords. L'alcaldessa, Marta Felip, va dir que l'objectiu és que Fisersa camini cap a “l'autofinançament” i que per això s'ha “professionalitzat” el consell d'administració. El nou pas, va dir, és el nomenament de Manuel Toro com a conseller delegat. Toro ha substituït en el càrrec Albert Ollé i no ha agafat les regnes de Fisersa fins ara perquè des del febrer estava apartat de tots els càrrecs per la possible relació amb el cas Manga.

LES FRASES

Hi ha una situació heretada que s'ha reproduït en els informes de l'interventor, i hi hem de posar solució
La denúncia a Antifrau té un antecedent a la fiscalia. És un intent de repetir el partit
Manuel Toro
conseller delegat de fisersa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.