Administracions

administracions

ERC reclamarà a Madrid les casernes gironines en desús

La diputada Teresa Jordà recorda que el sòl sobre el qual es van construir és municipal i que això ha d'afavorir el seu retorn

Haurien de servir per a usos socials, sobretot per a habitatge protegit

A les comarques gironines hi ha una vintena de casernes de la Guàrdia Civil fruit de les dècades en què les competències policials estaven en mans del govern espanyol. Ara, el grup d'ERC al Congrés impulsarà una iniciativa parlamentària, que liderarà Teresa Jordà, per afavorir que la part d'aquest patrimoni que estigui en desús o bé infrautilitzada torni als ajuntaments, que són els qui en el seu moment van cedir els terrenys, perquè la puguin habilitar per a usos socials, bàsicament com a habitatges de protecció.

És el cas de la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Joan de les Abadesses, construïda l'any 1987 i que ha estat tancada durant els últims 13 anys. Es va construir sobre uns terrenys de l'Ajuntament i té un subterrani i quatre pisos, fet que, segons el regidor d'ERC, Sergi Albric, a l'oposició, la converteix en un immoble ideal per habilitar-hi pisos de protecció social. I més, si es té en compte que està situat a la travessera urbana de la carretera C-38 i molt a prop del centre. Albric ha recordat que des del 2005, quan ERC estava al govern municipal, han fet gestions sense èxit per a la cessió de la caserna. A part, es dóna el cas que l'Ajuntament ha hagut de rehabilitar elements de la façana deteriorats per evitar danys als vianants.

Teresa Jordà ha explicat que duran el cas al Congrés i el faran extensiu a tot l'Estat. En aquest sentit, ha recordat que ja l'any 2005 el govern espanyol, presidit pel PSOE, va impulsar un pla per reconvertir 9 milions de metres quadrats d'edificis dels ministeris de Defensa i d'Interior a Madrid en espai residencial, amb les corresponents cessions, per construir-hi 7.000 habitatges, 2.100 dels quals de lloguer social per a joves. Aquest pla va quedar frenat pel canvi de govern i, sobretot, per la crisi del sector de la construcció i la general. Ara, amb aquest precedent, vol que es reactivi i es faci extensiu a tot l'estat.

Escola de Campdevànol

Jordà va fer una visita al Ripollès juntament amb el diputat al Parlament, Pere Bosch. Aquest, a Campdevànol, es va comprometre a impulsar una iniciativa parlamentària perquè el govern prengui el compromís de construir la nova escola l'any 2014. Aquest centre s'havia de construir aquest any, però al final no s'ha fet per manca de disponibilitat pressupostària.

LES FRASES

Moltes casernes perden valor per la degradació i comporten problemes de seguretat i de mala imatge
Teresa Jordà

LA XIFRA

18
anys
fa que es va fer un pla estatal per reconvertir les casernes de la Guàrdia Civil en habitatges.
En molts casos, les casernes es van fer sobre sòl municipal. És lògic que ara es faciliti que tornin als ajuntaments
Teresa Jordà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.