Administracions

administracions

Exercici contra la xenofòbia en el ple de Ripoll

El PSC fa llegir el nom dels beneficiaris d'ajuts escolars per desmuntar mites

Anna Belén Avilés, nova regidora

Exercici contra la xenofòbia en el ple de Ripoll d'anit. El portaveu socialista, Enric Pérez, va sorprendre tots els assistents reclamant al secretari que llegís la llista dels infants beneficiaris dels ajuts individuals al transport escolar de la vila. Són alumnes que cursen entre P3 i segon de primària. Tots els cognoms eren d'alumnes autòctons i només un era d'origen estranger. Després de la lectura, Pérez va donar les gràcies al secretari i simplement es va limitar a explicar que només havia volgut fer un exercici per desmuntar la llegenda urbana que aquests ajuts van a parar només a alumnes nouvinguts. “Queda clar, doncs, que allò que prediquen els qui diuen que primer els de casa no es correspon amb la realitat”, va sentenciar.

Nau de La Barricona

En el ple d'ahir també es va aprovar adjudicar la penúltima de les sis naus de La Barricona a l'empresa Artesano, una empresa ripollesa que dóna feina a quatre persones i que barreja diferents tipus de te i, fins i tot, personalitza el packaging. L'Ajuntament va construir aquestes naus de lloguer temporal per a emprenedors ara fa quatre anys. Des d'aleshores i fruit de la conjuntura de crisi econòmica, li ha costat molt trobar empresaris interessats a llogar aquestes naus. Per això, ara fa poc, va acordar en un ple adequar els preus a la realitat del mercat, ja que havien estat fixats abans de la crisi i eren elevats. Aquests preus es basen a partir d'ara en un concepte d'escalabilitat, que s'adaptarà a les fases per les quals passen les empreses durant l'estada a les naus de transició. Així, durant el primer any el preu és d'1,2 euros per metre quadrat; 1,3 euros, el segon, i 1,5 euros, el tercer. Això suposa una disminució molt important dels preus respecte del que establien les ordenances l'any 2009.

En el mateix ple es va donar llum verd al plec de condicions que regiran el concurs públic per a l'adjudicació de la gestió del bar del centre d'acollida turística de Can Guetes.

LA XIFRA

4
naus
té l'Ajuntament de Ripoll al polígon industrial de La Barricona, a l'accés nord del municipi.

LA FRASE

A veure si tenim la sort de tenir aviat les sis naus de La Barricona ocupades i productives
Jordi Munell
alcalde de ripoll

Suport a Lluís Suñé

El ple de Ripoll ha aprovat una moció de suport al regidor de Torredembarra Lluís Suñé, acusat d'ultratge a la bandera espanyola. És una moció promoguda per l'Associació de Municipis per la Independència. A l'inici, Anna Belén Avilés va prendre possessió del càrrec de regidora en substitució de l'exalcalde Jaume Camps (PSC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.