Administracions

Morella reclama milió i mig de deute autonòmic a la Generalitat

Les obligacions estan pendents des de l'any 2006

En el passat plenari ordinari del mes de setembre es va tornar a tractar el tema del deute que manté la Generalitat Valenciana amb el consistori morellà. Conegut el Pla de pagament a proveïdors, l'administració autonòmica reconeix un deute amb l'Ajuntament de Morella per valor de 964.168,54 € obviant moltes subvencions per retrasar interessadament el seu pagament.

En l'actualitat, el consistori té comptabilitzat un deute de 1.472.500,86 € provinent de subvencions d'obres ja executades, nòmines dels serveis socials o AEDLs entre altres.

Des de fa anys, l'equip de govern de l'Ajuntament envia detalladament a cada Conselleria el deute pendent i porta presentant mocions al plenari reclamant aquesta quantitat, que s?ha anat incrementant en el pas del temps. També s'han realitzat reivindicacions com concentracions o la col·locació d'una pancarta en la façana de l'edifici consistorial per a reclamar aquests diners.

Al mateix temps, durant tot aquest període s'ha traslladat tota la informació al Síndic de Greuges i s'ha informat a altres col·lectius als que el Consell també endeuta diners de que aquest, prescriu als quatre anys sinó es reclama.

En aquest sentit, cal recordar que Morella va crear a finals de l'any passat la Mesa Municipal d'Afectats per la Generalitat, la qual està formada per l'Ajuntament, empresaris privats, distints col·lectius o serveis socials. L'objectiu de la Mesa és unir esforços per a reivindicar estes quantitats pendents de pagament, mostrar la solidaritat amb la difícil situació que travessen els col·lectius i visualitzar la problemàtica per a obtindre respostes.

Es calcula que la Generalitat Valenciana deu més de 4 milions a estos col·lectius, una xifra molt elevada tenint en compte que la localitat dels Ports té menys de 3.000 habitants. A més, també cal ressaltar que moltes d'estes agrupacions estan sol·licitant crèdits per a poder subsistir, que han de tornar als bancs amb interessos.

Per això, també s'exigeix el pagament d'aquestos interessos de demora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.