Administracions

administracions

Front comú dels alcaldes de Granollers, Ripoll, Vic i Olot pels Jocs del Pirineu

Han signat un manifest de suport a la celebració de la cita olímpica d'hivern del 2022

Hi veuen una oportunitat per millorar la línia fèrria de Puigcerdà

Els alcaldes dels principals municipis vertebrats per la carretera C-17 (Montcada i Reixac-Ripoll), l'eix de Bracons (Vic-Olot) i la línia del tren de Puigcerdà fan front comú a favor que Barcelona i el Pirineu presentin la seva candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022.

Reunits a Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (Vic), Josep Maria Corominas (Olot), Jordi Munell (Ripoll), Albert Piñeira (Puigcerdà) i Josep Mayoral (Granollers) han aprovat un manifest en què recorden que els Jocs són una oportunitat per al territori per aconseguir moltes inversions, sobretot el desdoblament de la línia del tren des de Montcada fins a Ripoll i les millores de la mateixa línia entre la capital del Ripollès i Puigcerdà.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell (CiU), ha remarcat el paper de lobby de la línia fèrria R-3 i de la C-17 que fan, i insisteix que els Jocs són una oportunitat i que no es pot esperar a aspirar als del 2026. “Ja es veu amb els pressupostos de l'Estat que no es compta amb nosaltres. Els Jocs aportarien una inversió molt important en un moment en què molta gent no té feina i de dificultats econòmiques”, ha indicat. I hi ha afegit que cal un projecte de país com Barcelona-Pirineu 2022.

El seu homòleg d'Olot, Josep Maria Corominas, ha recordat que amb el túnel de Bracons la ciutat té interessos comuns amb els ajuntaments de la C-17, tot i que aquesta via no passi físicament per la capital garrotxina. En aquest sentit, ha reflexionat que amb el túnel els olotins estan a 20 minuts de l'estació de tren de Torelló i que això permet que Olot deixi de ser una de les dues capitals de comarca del país sense tren.

Josep Mayoral ha recordat que la candidatura dels Jocs d'Hivern Barcelona-Pirineu no deixa de ser una estratègia per potenciar el Pirineu i per descomptat un desplegament turístic important.

LES FRASES

Els Jocs són una oportunitat claríssima i se'n beneficiaria el tren, essencial per a la zona
Josep Maria Vila d'Abadal
alcalde de vic
Les olimpíades són una oportunitat d'inversió històrica i única que no podem deixar escapar
Jordi Munell
alcalde de ripoll
Defensem el desdoblament del tren fins a Ripoll, i no només fins a Vic com preveu Foment
Josep Maria Corominas
alcalde d'olot

Inversió pel tren a Puigcerdà

Un total de més de 80.000 llocs de treballs fins al 2020 i una inversió de 1.400 milions d'euros són algunes de les xifres que preveuen els estudis de l'impacte econòmic de les olimpíades d'hivern del Pirineu i que ha fet públiques l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, en la reunió dels alcaldes signants del manifest. Piñeira ha remarcat que 500 milions estan previstos per a la millora de la línia fèrria de Puigcerdà. “Els Jocs passen però el llegat queda”, ha sentenciat. L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha dit que estan al costat de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per al que calgui, quant al suport de la candidatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.