Administracions

Els pressupostos de l'Estat tornen a deixar Morella al marge

L'Ajuntament exigirà de nou al Govern que rectifique i que incloga inversions per al Parador i la N-232

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha valorat de forma molt negativa els Pressupostos Generals de l'Estat. Ripollés considera que estos comptes “tornen a marginar a Morella i a la comarca dels Ports”, després de que no s'hagen inclòs partides pressupostàries destinades a invertir en projectes fonamentals per a aquesta zona.

El primer edil, destacava que “els pressupostos de Mariano Rajoy continuen deixant a Morella i la comarca al marge i exclouen projectes fonamentals per a la promoció econòmica i la creació d'ocupació”. A més, “aquestos pressupostos tornen a confirmar el poc interès i la poca sensibilitat que té el Govern d'Espanya per aquesta zona”.

Com ja va ocórrer l'any passat, l'equip de govern de l'Ajuntament de Morella tornarà a instar el Govern central a què rectifique i incloga una partida pressupostària perquè es reprenguen les obres del parador de turisme de la localitat, ja que es considera una infraestructura prioritària per al desenvolupament econòmic de l'interior de la demarcació de Castelló.

Al mateix temps, també es tornarà a demanar als grups parlamentaris amb representació a la circumscripció a les cambres Generals que en el transcurs del debat per la configuració definitiva dels pressupostos s'incloguen en els mateixos, diferents qüestions bàsiques per Morella y la Comarca dels Ports.

Des del consistori morellà, també es lamenta que des del Govern autonòmic no s'haja reivindicat el Parador de Turisme a pesar que és l'únic projectat al País Valencià i el primer que es construiria en democràcia.

Cal recordar que aquest Parador, ja tenia destinada una partida pressupostària en anys anteriors, i a més, en els últims anys ja s'havia iniciat la seua construcció, amb la finalització del túnel d'accés al mateix, la redacció de tots els projectes i l'adjudicació de totes les obres, invertint-se més de 4 milions d'euros.

La N-232, una altra prioritat

Els trams de la N-232 al seu pas per Morella, com són les obres pendents de la Torreta, Port de Querol-Pont de la Bota, compten amb unes partides “ridícules” que es limitaran a tràmits administratius, sense contemplar-se inversions per a cap dels trams, “aquest projecte és l'altra de les prioritats per a incloure en aquestos Pressupostos Generals de l'Estat i no podem renunciar a una inversió fonamental per al desenvolupament econòmic i turístic de la comarca d'Els Ports” explicava el primer edil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.