Administracions

administracions

Només un sou poc estètic per a l'alcalde de Castellfollit

Fonts de Governació afirmen que el procediment utilitzat per a la seva adjudicació és correcte

Hi afegeixen que, si hi hagués alguna il·legalitat, la secretària i l'interventor l'haurien detectada

Fonts del Departament de Governació han afirmat que no els consta que hi hagi cap il·legalitat en l'acord del plenari de Castellfollit de la Roca del mes d'octubre passat, que va servir per adjudicar una indemnització de 500 euros mensuals a l'alcalde per compensar la seva pensió de jubilació. La fiscalia ha obert d'ofici una investigació per determinar si darrere aquesta decisió hi pot haver un delicte de prevaricació per si l'alcalde s'hagués extralimitat en les seves funcions i un altre de malversació de diners públics.

Les fonts de Governació, a més, recorden que, si hi hagués hagut algun indici de delicte, la secretària i l'interventor de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca ja haurien emès un informe en contra de l'acord que es va dur al plenari.

El procediment, doncs, és ajustat a dret i correcte administrativament, hi afegeixen les fonts. Això no obstant, deixen clar que no han vist encara l'acord del plenari i que no entren a valorar l'“estètica” de la qüestió. I és que els 500 euros mensuals surten de la renúncia de dos regidors –el d'Esports i Ensenyament, Gerard Vila, i el d'Hisenda, Turisme i Promoció Econòmica, Gerard Planagumà– a les indemnitzacions que els pertoquen per assistència als plens i a les comissions, de part de l'assignació pressupostada per a dotació del grup municipal de CiU i de la partida prevista per pagar la Seguretat Social de l'alcalde, corresponent al sou que ha percebut de la Generalitat pel fet de ser un municipi de menys de 2.000 habitants. Aquest sou l'ha cobrat fins al mes d'abril d'aquest any, en què es va jubilar.

L'oposició

El cap de l'oposició de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter, d'ERC, va manifestar el seu respecte total a l'actuació de la fiscalia. Tot i això, va remarcar que el seu grup es manté en la posició i en els arguments que van dur els regidors d'ERC a votar en contra de la fórmula escollida per indemnitzar l'alcalde per la feina que fa. Hi va afegir que, en cap cas, van posar en dubte que l'alcalde hagués de percebre una indemnització. “Amb la renúncia a les indemnitzacions dels dos regidors, es va creuar una línia vermella. No és il·legal, però èticament és reprovable”, va sentenciar Reverter.

Moisès Coromina va dir que se sentia víctima d'un “assetjament personal i judicial” i es va manifestar sorprès que el fiscal vulgui dedicar-se a investigar les seves indemnitzacions. “Amb la quantitat de coses greus que hi ha, em costa creure que el fiscal vulgui dedicar temps a aquest tema”, va sentenciar. Al marge d'això, l'alcalde va afirmar que té la consciència molt tranquil·la i va insistir que se sent víctima d'un assetjament. “Sospito d'on pot venir”, va indicar, però sense voler concretar res més sobre aquest aspecte.

LA XIFRA

500
euros
és la quantitat amb què el plenari va acordar dotar la indemnització mensual de l'alcalde.

LA DATA

03.10.13.
És el dia en què
es va celebrar la sessió del polèmic ple que ha enfrontat govern i oposició.

LA XIFRA

6
regidors
de CiU són els que van votar a favor de la indemnització a l'alcalde contra els 3 d'ERC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia