Administracions

ADMINISTRACIONS

S'allarga el cas de la casa de la vila de Castellfollit

Les parts tornen a demanar una pròrroga per arribar a un acord i evitar haver d'enderrocar una part de l'edifici

Els advocats de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca i del veí que va presentar la denúncia han demanat al jutge que porta el cas que prorrogui dos mesos més el termini que els havia concedit per arribar a un acord, a fi d'evitar l'execució de la sentència que fa adequar l'edifici de la nova casa de la vila a les normes subsidiàries del municipi.

Des que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ratificar la decisió del tribunal contenciós administratiu, en què es donava la raó al veí, aquest té la potestat de fer executar la sentència. Això suposaria haver d'enderrocar una part de l'edifici.

La notícia que s'havia demanat una pròrroga per pactar es va tractar en el ple municipal de dimarts. Tant el portaveu de l'oposició (Miquel Reverter, d'ERC) com l'alcalde (Moisès Coromina, de CiU) van assenyalar que l'allargament del cas està suposant una sagnia per a les arques municipals, ja que han d'anar pagant els serveis dels advocats. Coromina, a més, va explicar que, si bé confia que finalment es pugui arribar a un acord, de moment no li consta que s'hagin produït avenços importants.

LA FRASE

L'objectiu és pactar un conveni impecable. De moment, però, no hi ha avenços importants
Moisès Coromina
ALCALDE DE CASTELLFOLLIT

LA XIFRA

300.000
euros
és el cost estimat de l'enderroc d'una part de l'edifici que exigeix la sentència.

Reclamar responsabilitats

Executar la sentència, és a dir, enderrocar la part de l'edifici que excedeix les mides permeses per la normativa, costaria uns 300.000 euros, es va apuntar en el ple. A aquesta quantitat s'hi van afegint les minutes dels advocats que representen el consistori i al final s'arribarà molt probablement a una despesa que “hipotecarà” l'economia de l'Ajuntament, segons el parer de l'oposició. En vista d'aquest escenari, el portaveu d'ERC, Miquel Reverter, va demanar que “quan tot això s'acabi” es reclamin responsabilitats a qui correspongui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia