Administracions

hisenda

El ple d'Anglès aprova un nou pla per pagar deute

L'import és de 124.916,47 euros i servirà per fer front a les factures des de principis d'any fins al mes d'abril

El ple de l'Ajuntament d'Anglès va aprovar ahir un nou pla de pagament del deute a proveïdors per valor de 124.916,47 euros. El 24 de setembre el ple ja va aprovar acollir-se a un nou pla (Anglès ja en té un d'aprovat, per pagar les factures fins a finals de l'any 2012) per a les factures que s'havien generat des de l'inici del 2013 i fins al mes d'abril.

En la proposta que es va presentar ahir al ple s'exposa que la revisió del pla d'ajust vigent ha estat valorada favorablement per part del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. Aquesta valoració favorable, segons es diu en la proposta, implica que l'operació d'endeutament ha estat autoritzada pel Ministeri.

Segons l'informe d'intervenció, inicialment es va trametre a Hisenda un import de 174.489,72 euros per incloure en aquest pla de pagament, però finalment, com que 49.573,25 euros ja els va anar pagant l'Ajuntament, la quantitat final que es finançarà a través de l'entitat bancària que comuniqui el ministeri serà de 124.916,47 euros.

Segons el nou pla, el deute es finança a deu anys, amb dos de carència, i per tant no es començarà a pagar fins al 2015.

L'alcalde, Pere Espinet, va explicar ahir que durant aquest any l'Ajuntament d'Anglès ha estat pagant cada dia als bancs 2.641 euros (aproximadament un milió a l'any entre interessos i amortitzacions). L'any que ve, la xifra s'incrementarà. Malgrat tot, el regidor d'Hisenda, Esteve Callís, es va mostrar optimista: “Si no passa res estrany i continuem amb el seny d'aquests dos anys ens en sortirem molt bé.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia