Administracions

Pressupost de contenció i sense inversions a Anglès

Puja un 4% més que el 2013, fins als 4.543.071 euros

El 2014 es pagarà 1 milió en amortitzacions al banc

El ple d'Anglès va aprovar ahir el pressupost del 2014, que puja fins a 4.543.071 euros, un 3,80% més que el de l'exercici anterior. En el pressupost –que es va aprovar amb l'abstenció de CiU i el PSC– no hi ha inversions previstes per la greu situació financera, i segons l'alcalde, Pere Espinet, durant deu anys, almenys, no se'n podran fer. “Són uns pressupostos molt restringits, i no podem fer cap inversió; ben just en tenim per pagar el personal i el manteniment dels serveis dels edificis municipals”, va explicar ahir l'alcalde. “Tenim una xacra sobre el poble d' Anglès pel deute heretat, i si tots junts fem els deures, d'aquí a uns 10 anys podrem començar a planificar inversions”, va afegir-hi. En el capítol de despeses, destaquen la partida de personal (1.404.580,90 euros) i la de béns i serveis (1.845.100 euros). Aquesta última, segons el regidor d'Hisenda, Esteve Callís, s'ha incrementat un 6%, per l'encariment de consums (s'ha pujat la llum, i també perquè s'han cobert més serveis al poble. “De moment, tal com estem, hem d'anar pagant proveïdors i complint amb la llei d'estabilitat pressupostària”, va dir Callís.

LA XIFRA

25
per cent del pressupost
es destinarà l'any vinent a pagar amortitzacions de préstecs al banc.

“L'any vinent pagarem 3.008 euros cada dia”

A partir de l'any vinent l'Ajuntament d'Anglès ja començarà a pagar al banc interessos i amortitzacions del pla de pagament a proveïdors de l'Estat. Segons va detallar l'alcalde, concretament es pagaran 1.098.196 euros, “és a dir, el 25% del pressupost”. Per posar un exemple encara més clarificador, Espinet va dir que Anglès pagarà cada dia 3.008 euros als bancs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia